2023.11.24.TomiSpark

Már tesztfázisban jár a Google zajszűrője

Aki androidos készüléket használ, az alighanem örülni fog a keresőóriás újdonságának, mivel egy olyan funkcióval kísérleteznek a hírek szerint, ami komolyan javíthat a hangüzenetek minőségén még zajos környezetben is.

Aki próbált már hangüzenetet küldeni bármilyen platformon, az pontosan tudja, hogy mekkora gondokat tud okozni még akár a város zaja is. Bár ennek a haszna egyértelmű, elég kellemetlen, amikor olyan hangfájlt kell lejátszanunk, ahol a beszédből alig értünk valamit, a háttérzajt viszont annál inkább hallani lehet.

Ezen szeretne változtatni a Google, mégpedig a Messages nevű alkalmazásában az Android Authority cikke alapján. A portál úgy tudja, az Assemble Debug szúrta ki, hogy a Google Messages hamarosan kap egy zajszűrő funkciót a hangfelvételekhez. Az információk szerint ezzel kitolnák a háttérben lévő zavaró hangokat, miközben hangüzenetet rögzítünk, így a mi hangunk tisztább és érthetőbb lesz a felvételeken.

Az Android Authority szerint a Google Messages legújabb béta verziójában már tesztelhető a zajszűrő opció, amely a hangfelvétel párbeszédpanelen található, aktiválni pedig a felvétel megkezdése előtt és közben egyaránt lehet majd.

Bár egyelőre nem erősítették meg a hírek alapján ez hamarosan széles körben elterjedhet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram