2023.06.13.TomiSpark

Már tesztelhető a Google Chrome új dizájnja

A funkciókat ugyanott érjük majd el, ahol korábban is, ugyanakkor a böngésző kinézete komoly változásokon megy át a legújabb frissítés által. Mutatjuk, hogyan lehet kipróbálni!

A Windows Latest számolt be arról nemrégiben, hogy hamarosan új dizájnt kaphat a Google jól ismert böngészője, az újdonságokat pedig a macOS-t és a Windows 11-et futtató eszközökön is látni lehet majd a frissítést követően.

A portál cikke szerint a Chrome Refresh 2023 névű újításokat nem véletlenül emlegetik csak frissítésként, elvégre ez nem a Chrome jelentős áttervezéséről szól, a kezelőfelület változatlan marad, ugyanakkor a kinézet másabb lesz.

Fotók: Windows Latest

A beszámoló alapján az összes meglévő dizájnelemet frissítik, hogy a Chrome igazodjon a Google Material dizájnjához. Új lesz például a jobb klikkel előhívott menü mérete, amely növekedni fog a korábbihoz képest, de a formák is kerekebbek lesznek. A böngészősáv menüje is hosszabbá válik, és mivel szerették volna színesebbé varázsolni a Chrome-ot, így a címsor is új árnyalatot kap, ha rávisszük a kurzort, mivel az új testreszabási színek vizuálisan vonzóbb élményt eredményezhetnek.

A Google illetékesei megerősítették, hogy a felhasználók valós időben tesztelhetik a különböző színeket, témákat és beállításokat, amennyiben a Canary verzióját használják. Ebben a chrome://flags-et kell megnyitni, amely alatt a #chrome-refresh-2023 és #chrome-webui-refresh-2023 opciókat kell engedélyeznünk. Ha ezzel megvolnánk, muszáj lesz újraindítani a böngészőt, de ezzel kész is volnánk!

A hírek szerint ezeken túlmenően is várhatók még újítások a Google részéről, de bemutatásukra még nem tudni, mennyit kell várni, mivel konkrét időpontokat egyelőre sehol sem tettek közzé.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram