2024.05.11.TomiSpark

Már nyáron megérkezhet az Xbox mobiláruháza

Ha van valami, amit biztosan tesztelnénk július környékén, akkor ez az!

Még az előző esztendőben merült fel, hogy a Microsoft esetleg egy saját mobilos áruházat hozna létre, ami gyakorlatilag a két nagy, vagyis az App Store és a Google Play Áruház konkurenciájaként lenne értelmezhető.

Most a Bloomberg cikke alapján úgy tűnik, ehhez minden eddiginél közelebb vagyunk, mivel a lap arról számolt be, hogy Sarah Bond, az Xbox elnöke elárulta nekik egy technológiai csúcstalálkozón, az Xbox áruháza júliusban debütálhat az idei esztendőben.

Amennyiben hinni lehet a híreknek, kezdetben a cég saját égisze alá tartozó játékokat tudjuk majd beszerezni, így mondjuk a Candy Crush vagy a Minecraft is megjelenik, de Bond utalást tett arra is, hogy idővel más kiadók címeit szintén elérhetjük itt.

Ez persze már egy ideje sejthető volt, hiszen az előző évben a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot és már a felvásárlással kapcsolatos dokumentumokból kiolvasható volt, miszerint a vállalat egy mobiláruház létrehozását is tervezi valamikor a jövőben.

A Bloomberg cikke egyébként arra is rávilágít, hogy az új felület vélhetőleg egy böngészőn alapuló áruház lesz, mivel így lehetősége lesz a Microsoftnak arra, hogy a mobilok és tabletek mellett más platformokra és eszközökre is kínálhatnak játékokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram