2022.04.26.TomiSpark

Már nem sokáig rögzíthetjük a hívásainkat

A Google gyakorlatilag teljesen keresztbe tesz azoknak a programoknak, amik képesek hívást rögzíteni az Androidon. A vállalat ezt az adatvédelemre hivatkozva teszi, az új szabályok pedig május elején lépnek életbe.

Már korábban is nehéz volt olyan applikációt találni, melyekkel felvehettük a hívásainkat, ám egy kiskapunak köszönhetően az utóbbi időben ismét lehetett olyanokat találni, melyek néhány beállításnak köszönhetően teljesen működőképesek voltak. A keresőóriás már jó ideje azon dolgozik, hogy az androidos telefonokat a lehető legbiztonságosabbá tegye, ezért elég sűrűn változtatják az adatvédelmi szabályokat, a következő hónapban pedig újabb módosítások érkeznek.

A Play Áruház esetében május 11-től egy szigorúbb szabályzat lép életbe, ami tulajdonképpen lehetetlenné teszi az olyan alkalmazások működését, melyek a telefonhívások rögzítésére jöttek létre. Ezeket egyszer már szerette volna meggátolni a Google, ám az Accessibility API révén ugyanúgy felvehették a beszélgetéseket a felhasználók.

Ennek azonban hamarosan vége, így más módot kell találni arra azoknak, akik felvennék a hívásokat. Az Android Authority beszámolója szerint a Google részéről az volt a legnagyobb gond, hogy a fejlesztők sok esetben visszaéltek Accessibility API lehetőségeivel.

Mivel ezen kívül is vannak jó megoldások, így nem válik teljesen lehetetlenné a felvételek készítése, így például a Google és a Xiaomi készülékein például alapvetően is megvan erre a lehetőség, és ez a továbbiakban sem változik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram