2022.09.03.TomiSpark

Már nagy erőkkel dolgoznak a Steam Deck következő generációján

Miközben a jelenlegi modell iránt is hatalmas igény mutatkozik, a háttérben a gyártónál már az újabb generáció fejlesztésén folyik a munka, amit a cég hivatalosan is megerősített.

Továbbra is népszerűnek mondható a Steam Deck nevű konzol, amire Ázsiában is jelentős érdeklődés volt. A kontinensen csak nemrégiben lehetett feliratkozni a várólistákra, ám a fejlesztők pontosan tudják, hogy ezt a sikert könnyen meglehetne lovagolni. Ennek érdekében már a következő változat is készülőben van a Polygon hírei szerint.

Erről egyébként a Valve is beszámolt a napokban, a cég ugyanis megerősítette, hogy folyamatban van a Steam Deck lehetőségeinek fejlesztése, a tervek között pedig az új generációs konzol is ott van. A Polygon által közölt cikkben arról is szó esett, hogy főként formai változtatásokra lehet majd számítani a jövőben.

Fotók: Valve

A Steam Deck az ergonómia mellett azonban más területeken is megújulhat, így például kiküszöbölhetik az egyik legnagyobb problémát, ami az akkumulátor élettartamára irányult. A Valve részéről állítólag a 40 Hz-es frissítésben is gondolkodnak, ami a fogyasztás csökkenését jelenthetné.

Mindezek mellett a játékok támogatásán is gőzerővel munkálkodnak. A legfrissebb információk szerint az eszköz már ötezer címnél is többet támogat, ám nem minden játék tudna problémamentesen futni rajta, így van még mit csiszolniuk a jövőben. A Valve állítása szerint hétezer játékot vizsgáltak meg az elmúlt hónapokban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram