2022.04.08.TomiSpark

Már Magyarországon is elérhető a Xiaomi Pay

Noha apróbb trükkök által eddig is lehetett fizetni a kínai cég eszközeivel itthon, mostantól kezdve már ezekre sem lesz szükség az egyik magyar bank támogatásának köszönhetően.

Egyre több okoseszköz van, amivel élvezhetjük az érintésmentes fizetés előnyeit, ám ehhez a legtöbb esetben az egyes pénzintézeteknek is meg kell tenniük a szükséges lépéseket. A Google, az Apple, a Samsung és a Garmin szolgáltatása már eddig is elérhető volt Magyarországon, de a K&H bank nemrégiben bejelentette, hogy a Xiaomi Pay is működésbe lép, igaz egyelőre csak náluk.

Mindez azért fontos, mert hazánkban elég nagy kereslet van a Xiaomi termékeire, vagyis a K&H ezzel egy jelentős réteget érhet el, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy egyelőre a szolgáltatás csak az erre képes okosórák és aktivitásmérők esetében érhető el. A bank hivatalos tájékoztatója szerint a Mi Smart Band 6, a Xiaomi Watch S1 és a Watch S1 Active okosórák kaptak támogatást első körben.

Fotó: K&H

A funkció mobilos kapcsolatot sem igényel majd, ami azt jelenti, hogy a tranzakciók lebonyolításához nincsen szükség az internetkapcsolatra, a K&H pedig természetesen hozzátette, hogy kiemelt biztonságot nyújtanak a felhasználóknak, így a személyes adatok miatt sem kell aggódni a jövőben.

A különböző beállítások, a tranzakciók története, mind a telefonos applikációban lesznek megtekinthetők, ami pedig szintén fontos, hogy a szolgáltatás a bankkártyához lesz hozzákapcsolva, vagyis annak letiltása esetén, a Xiaomi Pay sem lesz használható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram