2022.11.04.TomiSpark

Már kutyáknak is készítenek videójátékot

Akármilyen furán hangzik, a hír igaz. A JoiPaw akkor is hasznos, ha épp nem tudunk játszani a házi kedvencünkkel, a fő célkitűzésnek azonban egészségügyi okai vannak. A brit eredetű projekt alapítói a kutyák hosszabb és egészségesebb életének jegyében hozták létre az eszközt.

Bár erre talán kevesebb téma terelődik a demencia az emberek mellett a kutyáknál is gondokat okozhat, az időskori problémákat megelőzésében pedig nagyon sokat tehetnek a napi szintű fizikális és mentális gyakorlatok.

Fotók: JoiPaw

Ennek egy egészen különleges módját kínálja a JoiPaw, melynek lényege, hogy az általuk létrehozott eszközök és videójátékok segítségével a kutyák leküzdhetik az egyedüllét okozta szorongást, ami egyes fajtáknál komoly gondokat okozhat, de a gyakorlatokkal fittebbek lehetnek kedvenceink, miközben olyan elemzéseket és adatokat kaphatunk a szoftver által, ami más egyéb betegségek korai jeleire is figyelmeztetheti a gazdikat.

Ahogy az alábbi videó is bemutatja, az eszköz egy négylábúakra szabott érintőképernyőből, egy mikrofonból, egy Full HD kamerából, valamint az állítható állványba épített jutalomfalat adagolóból áll. Az elemzésről főként a beépített aktivitásérzékelő gondoskodik, miközben adatvezérelt egészségügyi ajánlásokat kaphatunk. Ezek az adatpontok és az AI-algoritmusok kombinációjából jönnek létre, hogy kulcsfontosságú értékekkel rendelkezzünk.

„Szeretnénk segíteni a kutyáknak, hogy egészségesebb életet éljenek a szórakoztatás révén, és azt is meg akarjuk mutatni a világnak, hogy a kutyák mennyire intelligensek. Mi, emberek hajlamosak vagyunk empatikusabbak lenni és jobban törődni másokkal, amikor rájövünk, hogy közelebb állnak hozzánk, mint gondolnánk” – árulta el a Techcrunch kérdésére Dersim Avdar, a JoiPaw alapítója, aki Nagy-Britanniában hozta létre a startupot.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram