2024.02.29.TomiSpark

Már itthon is elmenthetők a TikTok legjobb zenéi

A hivatalos bejelentés szerint 163 új országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált a videók alá elhelyezett dalok mentése. Ennek lehetősége már tavaly novemberben megjelent, de akkor korlátozottan, csak néhány területen próbálhatták ki a felhasználók.

Aki esetleg szerette volna már tesztelni a TikTok újdonságát, az most örülhet, mert a platform közleménye szerint tovább bővítették azon országok listáját, ahol gombnyomásra menthetővé váltak az egyes tartalmak alatt hallható zenék.

Rengeteg olyan videó van ugyanis, amihez aláfestésként valamilyen dalt használnak fel a tartalomgyártók, és bár a felhasználók már eddig is megtekinthették, honnan származik az adott zene, az Add to music app funkció révén olyan zenei alkalmazásokban is menthetjük, mint mondjuk a Spotify vagy az Apple Music. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a klip leírása alatt és a szám neve mellett megnyomni az Add Music gombot, majd kiválaszthatjuk az általunk kedvelt zenei szolgáltatást. Hogy melyik legyen az alapértelmezett, azt a beállítások alatt található Zene menüpontban lehet módosítani.

Az is előfordulhat persze, hogy a felhasználók nem választanak lejátszási listát a TikTok dalokhoz, ilyenkor alapértelmezetten egy kedvenc listába kerülnek a zenék. A TikTokot működtető ByteDance először az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban indította el az újdonságot az előző esztendőben, majd decemberben újabb 19 ország számára tette elérhetővé. Ezt a listát bővítették most ki további 163 országgal, így például Magyarországgal is.

Érdekesség a TechCrunch szerint, hogy a ByteDance Ausztráliában, Brazíliában, Mexikóban, Szingapúrban és Indonéziában már elindította TikTok Music nevű szolgáltatását, elmondásuk szerint pedig már dolgoznak azon a háttérben, hogy itt is használható legyen az Add to Music App.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram