2023.10.06.TomiSpark

Már emojikkal is reagálhatunk egy emailre

Alapvetően az emailek még mindig egy olyan hivatalosabb formának tekinthetők, ahol a különböző hangulatjelek nem jutottak túl nagy szerephez az évek során, ám a Google ezen is változtatni szeretne. Mostantól már a Gmailen is reagálhatunk velük, mi pedig mutatjuk, hogyan próbálhatod ki az újdonságot!

Már az előző hónapban is elindultak erről a pletykák, végül a Google tényleg behozta az emojikat a levelező szolgáltatásába. A Gmailben ugyanis a The Verge cikke szerint fokozatosan kezdik el bevezetni a hangulatjelekkel való reagálás lehetőségét.

Erre először az Androidot futtató készülékeken lesz meg a lehetőség, a következő hónapokban pedig a webes és iOS-felhasználókhoz is eljut. Amennyiben viszont már megvan a hozzáférés, akkor ezt úgy vehetjük észre, hogy egy hangulatjelre utaló ikon jelenik meg az üzenetek alján. Ha erre kattintunk, akkor válogathatunk a különböző jelek közül, amelyek animálva lesznek. Mindegyik képes lesz mozogni a küldést megelőzően, tehát ezek működése és rendeltetése hasonló lesz azokhoz, ahogyan a közösségi oldalakon használhatjuk, ugyanakkor vannak különbségek.

Fotók: Google/The Verge

A Google ugyanis szabott néhány korlátot annak érdekében, hogy az emojiktól ne váljon élvezhetetlenné a szolgáltatás. Ha egy harmadik féltől származó e-mail klienst használunk, akkor minden egyes személy reakciója külön e-mailben fog megérkezni, de arra is gondoltak, ha nem szeretnénk, hogy egy körlevélben túl sokszor használjuk ugyanazt. Utóbbi megelőzésére az egyes emojik mellett számokat is láthatunk, ami a felhasználásra utal majd.

Nem lehet viszont használni ezeket az iskolai vagy munkahelyi fiókkal, sem pedig akkor, ha egy üzenetet 20 embernél többnek küldtek el csoportosan, de akkor sem, ha 20-nál többször reagáltunk az adott üzenetre. Lesz azonban opció a visszavonásra is, tehát akkor sincs gond, ha meggondolnánk magunkat. Bár a hangulatjelek nagyon hasznosak, sokan már konkrétan ezzel válaszolnak bizonyos üzenetekre, így a Google érthető okokból vezetett be korlátozásokat, hogy ne okozzanak negatív hatást az emojik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram