2021.11.08.TomiSpark

Már az autókhoz is kaphatunk külső akkumulátort

Ami az okostelefonok esetében már megszokott, az lassan az elektromos autóknál is általánossá válhat a ZipCharge Go technológiájának köszönhetően.

Az elektromos autók nagyszerű találmányok és egyre elterjedtebbek, azonban a töltést illetően még mindig rengeteg probléma merül fel napjainkban. Bár fejlődik a technológia, a töltőhálózat továbbra sem elég nagy, nem lehet találni eleget, ráadásul, ha mégis sikerül, általában elég sok időt vesz igénybe.

A helyzet tehát nem olyan egyszerű, mint mondjuk a laptopok vagy a telefonok esetében ahol csak magunkkal kell vinni egy powerbankot, ám úgy látszik, van egy áthidaló megoldás erre is. Az InsideEVs figyelt fel arra a hordozható töltőre, melyet autókhoz terveztek. Az alakja és a mérete tulajdonképpen egy bőröndre emlékeztet, főként, ami a hordozhatóságot illeti, a külső akku pedig ehhez hasonlóan gurul, de a 22 kilós tömeg nem kevés, ugyanakkor ez talán nem nagy ár azért, amit kapunk cserébe.

Az eszköz 4 kWh áram elraktározására képes, ami kissé kevésnek tűnik, mivel egy elektromos autónak legalább 12-16 kWh-ra van szüksége ahhoz, hogy 100 kilométer megtételéhez szükséges töltéshez jussunk normál időn belül, viszont vannak esetek, amikor kiválóan hasznosítható. Előfordulhat ugyanis, hogy hirtelen van szükség póttöltésre, így elkerülhető, hogy teljesen üres legyen az akku és bajba kerüljünk, de autómentéssel foglalkozó cégeknek is jól jöhet.

A hivatalos leírás szerint akkor is megfelelő lehet, amennyiben otthon nem tudunk tölteni, ám az ára nem kevés, szóval nem valószínű, hogy azonnal egy tömeg termékké válna, viszont pont ezért lesz lehetőség a ZipCharge Go bérlésére is. A hírek szerint a kezdő ár 350 ezer forint, míg a bérlés 20 ezer forint körül kezdődik majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram