2024.02.20.TomiSpark

Már a stressztűrést is méri az Oura okosgyűrűje

A többszörösen díjazott termék még mindig elképesztően hasznos információkkal tud szolgálni a felhasználók számára, most pedig egy új funkcióval bővültek a lehetőségek. Mostantól könnyedén megtudhatjuk, maximum mennyi stresszt tudunk elviselni.

Az Oura egyik vonzereje, hogy küllemében nem sokban különbözik a hagyományos gyűrűktől, ám sokkal többet tud annál. Ez a kütyü ugyanis az okosórákra és okoskarkötőkre is kiváló alternatívát jelent, mivel rengeteg szenzorral, infravörös LED-ekkel, integrált giroszkóppal és gyorsulásmérővel rendelkezik, de kapott hőmérséklet érzékelőt, illetőleg képes mérni a véroxigén szintet is.

A technológia segítségével a fitneszkövetőkhöz hasonlóan rengeteg értékes adatot kaphatunk saját testünkkel kapcsolatban, nyomon követve a fizikai aktivitásunkat, az alvásunkat és hasonlókat. Az első változat a Kickstarteren futó kampány révén jöhetett létre, azóta viszont a finn technológiai cég, az Oura Health Oy, már a gyűrű harmadik generációját is piacra dobta.

Fotó: Oura

Az eszköz által beszerzett adatokat és az ebből levont következtetéseket egy applikáción láthatjuk, ahol akár esetleges betegségekre is figyelmeztethet minket, illetőleg a TechCrunch beszámolója alapján azt a maximális stresszt is jelzi, amit még elvisel a szervezetünk. A cikk szerint ezt a Resilience nevű funkció révén tudjuk meg. Olyan paraméterek segítségével mérik a tűrőképességet, mint a nappali stresszterhelés, valamint a nappali és éjszakai regenerálódásunk. Az app erre pontszámokat nem ad, helyette viszont öt típusba sorolja a rugalmasságot. Ezek alapján a stressz mértéke számunkra lehet Korlátozott, Megfelelő, Szilárd, Erős és Kivételes.

Mivel a tűrőképességünk határait kitolhatjuk, így erre is javaslatokat kapnak a felhasználók. Az Oura szerint az emberek átlagosan 96,5 perc stresszt élnek át naponta, továbbá szerintük sokaknál pénteken és szombaton a hétköznapokhoz képest magasabb stressz figyelhető meg, amiben nagyban benne lehet az ilyenkor fokozott aktivitás, de akár az alkoholfogyasztás is.

Ha tehát valaki rendelkezik ilyen okosgyűrűvel vagy hamarosan beszerezne egyet, akkor mindenképp érdemes tesztelnie ezt az újdonságot. Fontos azonban megjegyezni, hogy az Oura sok kritikát kapott azzal kapcsolatban, hogy bizonyos funkciókat előfizetéshez kötöttek, vagyis erre érdemes lesz odafigyelni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram