2022.02.24.TomiSpark

Már a Facebookon is elérhetővé vált a Reels

A Meta rövid videókra optimalizált és ezáltal a TikTokra erősen hasonlító funkciója eddig az Instagramon volt megtalálható, ám a korábbi ígéretek szerint immáron a Facebook is megkapja az újítást.

Jelenleg több mint 50 országban érhető el a Reels az ismert képmegosztón, mely a Facebook testvérplatformja. A bejelentett országok között Magyarország is megtalálható, így azoknak, akik az Instagramot is használják, valószínűleg már abszolút nem ismeretlen ez a funkció.

A bevezetéskor már szó volt arról, hogy idővel a Facebookon is megjelenhet, így az Instán való bevezetés gyakorlatilag a Reels tesztidőszakának tekinthető. Nem ez az első alkalom, amikor egy ismert appot másol le a vállalat, annak idején a Történetek is a hirtelen népszerűvé váló Snapchat hatására született meg.

A Reels a Facebook felületén nagyjából 150 országban jelenik majd meg, így természetesen az Instagramon készített videók ezzel a Face-en is megoszthatóak lesznek, a két fronton való részvétel pedig lehetőséget ad arra, hogy az alkotók az eddiginél is több embert érjenek el.

Forrás: Meta

Hogy a szóban forgó videók gyorsabban terjedjenek, a Facebook több újdonsággal is segíti a felhasználókat. Az alapértelmezett megosztások mellett akár üzenetként is elküldhetjük a felvételeket, a Remix nevű opcióval a vágáshoz kaphatunk támogatást, piszkozatokat is lehet majd menteni, a 60 másodpercet azonban nem haladhatja meg egyik alkotás sem.

Mivel a videós platformok jelentős részét már bevételszerzésre is használhatjuk, így a Facebook sem vetette el ennek a lehetőségét. A jövőben saját monetizációs rendszert indítanak, a Meta blogja szerint 1 milliárd dollárt szánnak erre, a felhasználók bannereket, matricákat helyezhetnek el a videókon a bevételszerzés érdekében, a Reels Play bonus program által pedig akár havi 35 dollárt is kereshetnek a későbbiekben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram