2023.04.19.TomiSpark

Már 46 ezer forintért elkészítik nekünk a kezünkre szabott egeret

A Formify 142 dollárért megtervezi nekünk az eszközt, ehhez pedig elvileg elég egy jó minőségű fotót küldenünk a gyártó számára.

Az egerek többsége ma már ergonomikus kialakítással rendelkezik, azonban lássuk be, ez nem jelenti azt, hogy az általunk vásárolt termék pont a kezünkre fog illeszkedni. Ezt a problémát szeretnék orvosolni a Formify csapatánál, ahol ígéretük szerint már 142 dollárért kaphatunk olyat, ami ránk van szabva.

A Formify azt állítja, hogy a felhasználóknak csak el kell küldeniük egy fényképet az egeret használó kezükről, tenyérrel felfelé, kinyújtott ujjakkal, majd onnantól kezdve a gépi tanulási algoritmusok elemzik a képet figyelembe véve olyan tényezőket, mint az ujjak hossza, szélessége és a kézméret. Ez azért kell, hogy meghatározzák az optimális kialakítást a gyártmányukhoz.

A Gizmodo cikke szerint a Formify a HP Multi-Jet Fusion (MJF) technológiájára támaszkodik az egyedi egerek 3D nyomtatásához, egy olyan eljárás segítségével, amiben egy vékony gyantaporréteget tintasugaras ragasztóval kezelnek, majd hő segítségével összeolvasztják, hogy egy additív gyártási folyamat során rétegről rétegre létrejöjjön a műalkotás.

Az így kapott alkatrészek kissé érdes textúrájúak, de nem rendelkeznek a 3D nyomtatókból származó árulkodó réteges csíkozással. A felhasználók öt különböző, a nyomtatási folyamat során hozzáadott markolattextúra közül is választhatnak. A funkció azonban ugyanolyan fontos, mint a forma, amikor egy csúcsteljesítményű egérről van szó, ezért a dolgok hardveres oldalán a Formify Kailh GM 8.0 mikrokapcsolókat használ a gombok alatt, egy 26 000 DPI-s optikai érzékelőt 650 hüvelyk/másodperc követési sebességgel és egy újratölthető akkumulátort, amely több mint két hét használatra elegendő. Az egér teljes súlya a becslések szerint átlagosan 55 gramm körül lesz, bár ez az egyes felhasználók kezének méretétől függően változhat.

Fotók: Formify

Az ehhez szükség költségek fedezéséhez a cég a közösségi finanszírozást útjára lépett, hogy piacra dobhassák az egyedi egereket. Tervük szerint a Kickstarteren egy hónap alatt alig több mint 30 000 dollárt szeretnének összegyűjteni, majd az előzetes leírás alapján a Formify egér körülbelül 142 dollárba kerül elsőre, de a későbbiek során ez a Gizmodo szerint a teljes ár várhatóan közelebb lesz a 179 dollárhoz, amikor a szélesebb közönség számára is elérhetővé válik, miután decemberben kiszállítják a támogatóknak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram