2022.06.20.TomiSpark

Már 24 millió dollárt kerestek a Blizzard új játékával

Még csak alig egy hónapja jelent meg a Diablo Immortal, de a kiadó újdonsága elképesztő eredményeket ért el az anyagiakat tekintve, ráadásul úgy, hogy a játék alapvetően ingyenes, és bárki számára elérhető.

Már a kötött játékmenet miatt többen is eléggé negatív véleményt fogalmaztak meg a Diablo Immortálról, mely az ismert akció-szerepjáték, a Diablo széria legújabb részeként érkezett meg nemrégiben. A friss kiadás az 1996-ban kiadott első változat, a Diablo II., valamint a Diablo III. között játszódik.

Az eredeti tervek szerint kizárólag mobilra érkezett volna ez a spinoff, ehhez képest PC-re is megjelent, de úgy tűnik a kritikák ellenére a Blizzard egészen jó üzletet csinált. A Forbes információi szerint a június 2-án elindult játéknak csak mobilon 8 milliónál is többen kezdtek neki, és alapvetően ugyan egy free-to-play címről van szó, aki akar, költheti a pénzét, a megvásárolható cuccok viszont kifejezetten drágára sikerültek, ami újabb kritikákat eredményezett.

Fotó: Blizzard

Itt az egyik legnagyobb probléma, hogy a beszerezhető ékkövek sokat számítanak a játék végén, már ami a karakterek erejét illeti, ezek viszont pénzbe kerülnek, és voltak, akik elképesztően sokat szántak arra, hogy a maximumra húzzák fel egy hős teljesítményét.

Mindeddig ezeknek köszönhetően 24 millió dollárt keresett a Blizzard, pedig valójában egy ingyenes dologról van szó, és kevesebb, mint egy hónapja érhető el. Ezzel mindössze annyi a gond, hogy a díjmentes móddal szinte soha nem lesz esélyünk megszerezni a szükséges ékköveket, így sokan vélekednek úgy, hogy a kiadó csak lehúzza az embereket azzal, hogy ennyire aránytalanra alakították ki a monetizációs rendszerüket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram