2023.07.02.TomiSpark

Magát szellőzteti a Nike legújabb kabátja

Bármilyen furán is hangzik, a Nike innovatív terméke olyan szellőzőnyílásokat kapott, amelyek automatikusan nyílnak ki, illetőleg záródnak össze, ha sporttevékenység közben izzadni kezdenénk. Ez egy régóta fennálló problémára hozhat elég kellemes megoldást, de vélhetőleg nem kevés pénzért cserébe.

Akik télen-nyáron eljárnak futni a szabadba, azok pontosan tudják, hogy a réteges öltözködés mennyire fontos, egyúttal azzal is tisztában vannak, hogy ez elég problémás tud lenni. Vannak ugyanis olyan sportruházatok, amelyek könnyűek, mégis kellően melegen tartják az embert, ahogyan olyan pólókat és pulóvereket is bőséggel találhatunk a piacon, amik kifejezetten jól szellőznek.

A kettő közti átmenetre viszont még továbbra is várat magára a tökéletes megoldás, éppen ezért a Nike gondolt egyet, és létrehozta a Nike Run Division Aerogami Jacket nevű kabátját. Az Aerogami a jól ismert origamiból ered, ezzel ugyanis a kabát működésére utalnak, mivel létrehoztak egy olyat, ami a Nike Explore Team és a vállalat sportkutató laboratóriumának munkássága által képes saját magát szellőztetni egy automatikusan működő rendszer által.

Fotók: Nike/Gizmodo

A kabát elején és hátulján található szövetrészekre olyan nedvességre reagáló fóliákat helyeztek el, amelyek a nedvesség hatására maguktól összehúzódnak, így apró szárnyas szellőzőnyílásokat képeznek, lehetővé téve ezzel a levegő jobb áramlását. Ahogy a ruhadarab elkezd megszáradni, ezek a nyílások bezárulnak, a folyamat pedig akár többször is megismétlődhet egymás után.

Mivel a futás során a nagyobb kabátokban könnyedén elkezd izzadni az ember, így ez optimális hőmérsékletet biztosíthat, ami ha jobban belegondolunk, nem is hangzik rosszul, hiszen így nem kell a kabát levételével vagy a cipzárral bajlódnunk mozgás közben. Ami viszont képlékeny, az a termék ára, amit egyelőre a Nike nem közölt, csak a legfontosabb részleteket, így például azt is, hogy női és férfi kivitelben egyaránt kapható lesz majd.

A különböző nemekre szabott daraboknál egyébként a szellőzők is másutt lesznek elhelyezve, de mivel egy innovatív és új dologról van szó, aligha fogják majd olcsón árusítani.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram