2023.11.27.TomiSpark

Letölthetővé váltak az Instagram Reels videói

Ismételten bővül az Instagramon elérhető funkciók kínálata, ami többek között a letöltésekre is vonatkozik. Mostantól kezdve lehetőség nyílik arra, hogy az újonnan és nyilvános profilok által közzétett felvételeket elmentsük magunknak, de a felhasználók biztonsága érdekében nem teljesen korlátlanul.

A rövid videós platformok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, a piac ezen részén pedig már a Meta is kezd egyre meghatározóbbá válni a Reels révén. Ezt nálunk eredetileg csak az Instagramon keresztül használhattuk, de egy ideje Magyarországon már a Facebook felületén keresztül is elérhető.

Mivel a Reels a TikTok egyik riválisa, így nem meglepő, ha bizonyos megoldásokat a konkurenciától lesnek el, így például a letöltés lehetőségét. Ez a TikTokon továbbra is adott, de vízjellel együtt menthetjük le a tartalmakat, hasonlót pedig az Instagram is bevezetett, elsőként az Egyesült Államok területén.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője nemrégiben viszont bejelentette, hogy hamarosan globálisan is elérhetővé teszik az újdonságot. A letöltésekkel kapcsolatban viszont fontos, hogy nem lehet bárhonnan és bármilyen videót letölteni, viszonylag szigorú keretek közé szorították az opciót.

Fotók: Meta

A bevezetés előtt feltöltött videókat például nem tudjuk majd letölteni, valamint azokat sem, amelyeket privát fiókokról osztottak meg, sem az olyanokat, amik 18 éven aluli felhasználóktól származnak, kivéve ha a felhasználó módosítja az erre vonatkozó beállításokat. Az is fontos, hogy a TikTokhoz hasonlóan itt is lesz egy Instagramra utaló vízjel a videókon a letöltést követően, a Meta részéről pedig egyértelművé tették, hogy a letöltött felvételek nem használhatók fel újra kereskedelmi célokra, ugyanakkor közölték, a mentés utáni felhasználásukat már nem tudják ellenőrizni.

Bővülnek a szerkesztési lehetőségek

A fentieken kívül is érkeztek még új dolgok az Instára, amelyek főként a szerkesztésben segíthetnek. A legutóbb kiadott fejlesztések által már visszavonhatjuk és újraszerkeszthetjük a rosszul sikerült effekteket vagy vágásokat, miközben könnyebben elérhetővé teszik az olyan eszközöket, mint a Voiceover. 10 új angol szövegről beszédre váltó hangot is hozzáadtak annak érdekében, hogy még kreatívabbak lehessünk, de emellett több száz nyelven elérhető szövegtípus és -stílus is megtalálható már, ha még kiemelkedőbbé akarjuk tenni a videókon lévő szövegeket.

Arra is lesz lehetőség, hogy gyorsabban átugorjunk a hangoldalra, hogy még hamarabb meglegyenek a megfelelő hanganyagok a videóhoz, illetőleg összes elmentett vázlatot áttekinthetővé teszik, ami nagy segítség lehet a szerkesztés során. Az egyes vázlatokat így átnevezhetővé és előre ütemezhetővé váltak, de ha mindez nem lenne elég, egyéni matricákat is rakhatunk a felvételekre saját fotóinkból, videóinkból, valamint Instagramon látott, támogatott tartalmakból.

Frissített filterek és statisztikák

A Meta részéről úgy gondolták, ideje frissíteni a filtereket, szóval újak érkeztek. Mostantól még több szűrőből válogathatunk, de a statisztikánk is részletesebbé vált azzal, hogy már a Replays alatt azt is láthatjuk, hányszor pörgették vissza az általunk feltöltött videókat. Mindezeken túl az Instagramon elviekben már a posztolás módja is egyszerűbb lesz, hiszen a közleményük szerint a jobb előnézetekkel, a zoomolás és a keresés lehetőségével könnyebben megtalálható minden, amire a megosztás előtt szükségünk lehet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram