2023.09.18.TomiSpark

Lenne ötleted néhány új emojira? Akkor itt a lehetőség!

A múltban már volt rá példa, azonban a Unicode most ismételten esélyt ad arra, hogy a felhasználók ötleteket küldjenek számukra az új hangulatjelekre vonatkozóan, egyúttal az is kiderült, hogy elfogadásra került a Emoji 15.1 csomag.

A hangulatjelek világnapján tették közzé az Emojipedia oldalán a legújabb emojik vázlatait, a 15.1-es csomagot pedig a portál szerint a Unicode Consortium jóváhagyta. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő frissítések után elérhetővé válnak a különböző platformokon az olyan újdonságok, mint a fejrázós, a fejét leszegő emoji, de gazdagodott a kínálat egy főnixmadárral, lesz lime, gomba, eltépett lánc, egy rakás új mozgást végző figura, illetőleg a különböző családi grafikák.

Ezek teljesen semlegesek és elég változatosak is, hiszen van olyan, amelyik felnőttekre utal egy vagy éppen két gyerekkel, de van egyedülálló szülő egy és két gyerekkel is. Az újdonságokról nyáron itt a Tesztfázison is beszámoltunk és bár az akkori tervekről még tényleg csak vázlatként beszélhettünk, végül a várakozásoknak megfelelően mindegyik emoji bekerült a készletbe.

Ezekkel együtt elég sok szituációra van már emoji, de még mindig előfordulhat, hogy valamit nem tudunk kifejezni egy hangulatjel segítségével, így az Unicode Consortium szeretettel várja az új ötleteteket. Ezekhez ráadásul egy útmutatót is adnak, ami elképesztő részletességgel magyarázza el, hogy mire figyeljünk a tervezés során. Benne van, milyen formátumban küldhetjük el a fájlokat, mire tehetünk javaslatokat, illetőleg többek között a kiválasztási folyamatról is írnak benne.

Ezt az útmutatót ide kattintva lehet elérni és tényleg ajánlott figyelmesen átolvasni, mielőtt beküldenénk valamit, amire egyébként elég sok időt hagynak, hiszen 2024. április 2-tól lehet majd pályázni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram