2022.10.26.TomiSpark

Legkésőbb 2024 végéig jönnek az USB-C porttal ellátott iPad és iPhone készülékek.

Megerősítették a cég részéről, hogy nem marad más választásuk, így az Európai Unió szabályai miatt hamarosan elbúcsúzhatunk a lightning csatlakozóktól az öreg kontinensen.

Amikor az Európai Parlament megszavazta, hogy az USB-C legyen az általános töltési szabvány a régióban, elég nyilvánvaló volt, hogy ez gyakorlatilag csak az Apple számára lesz nagy érvágás. A cupertinói vállalat ugyanis évek óta hűen ragaszkodik a lightning csatlakozókhoz, a szabványosításról pedig úgy vélték, hogy az alkotói szabadságot és ezáltal a fejlődést gátolja.

Az európai szabályozás miatt azonban sok választásuk nem lesz, kénytelenek lesznek alkalmazkodni, amit a Wall Street Journal Tech Live rendezvényén adott interjújában az Apple globális marketingért felelős alelnöke, Greg Joswiak is elismert. „Nyilvánvalóan meg kell felelnünk. Nincs más választásunk, meg kell felelünk világszerte a követelményeknek” – árulta el a szakember, bővebb részleteket viszont nem közölt az átállásról.

Joswiak egyébként a Techcrunch beszámolója szerint nem tűnt elégedettnek azzal, ahogyan a kormányok világszerte közelítenek a kérdéshez. Mindez azért is fontos, mert Európán kívül is elkezdték szorgalmazni az egységesítést. Az Egyesült Államokban például több demokrata szenátor is nyílt levélben jelezte Gina Raimondo kereskedelmi miniszternek, hogy követniük kellene ezt a törekvést, de a hírek alapján Brazília és India is erre az útra léphet.

A döntés értelmében 2024 végéig kell a gyártóknak USB-C porttal ellátniuk a mobilkészülékeiket, amitől többek között az elektronikai hulladékok csökkenését várják.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram