2022.02.14.TomiSpark

Legendás fotókat alkottak újra Legóból

Az építőkockákból igazán kreatív dolgokat lehet létrehozni, amire már sok példát láttunk, ezúttal viszont olyan képek kezdtek el terjedni az Instagramon, melyek a rali-világbajnokság egy félelmetes korszakát idézik meg.

A LEGO lényege, hogy szárnyalhat a fantázia és alapvetően szinte bármit megalkothatunk belőle. Maga a gyártó is ezt hirdeti a „Rebuild the world” szlogennel, melyet egyesek tényleg komolyan vesznek. Erre több példa is van, a YouTube-on például számtalan lifehack videó van, melyben azt láthatjuk, milyen hasznos dolgokat tudunk gyártani az apró elemekből, de van aki ennél is tovább megy.

A The Moving Bricks nevű csatorna például a Formula-1 jelentős eseményeit rekonstruálja, de az Instagramnak hála olyat is látni, aki a rali egy legendás korszakából, a B csoportos autók idejéből származó fotókat alkotott újra.

Az eredeti fényképek igazán emlékezetes momentumokat örökítettek meg, így például azt, amikor egy Audi Quattro repül el a nézők tömege előtt, de megelevenedik még többek között Michèle Mouton és Fabrizia Pons győzelme az 1981-es sanremói ralin Dominic Fraser munkásságának köszönhetően.

A B csoport a világbajnokság egy különleges időszaka volt, mely hatalmas nézősereget vonzott általában. A szabályok elég nagy szabadságot adtak a fejlesztések tekintetében amit a gyártók természetesen igyekeztek kihasználni, így ebből aztán hatalmas teljesítménnyel rendelkező autók születtek.

A versenygépek ugyan fantasztikusak voltak, ám a tempó növekedésével egyre veszélyesebbé is váltak, ezért néhány év után betiltották őket. A korszakban sok kiváló autót hoztak létre, de mind közül talán az Audi Quattro Sport a legemlékezetesebb, mely több mint 500 lóerő leadására volt képes és négykerék-meghajtással szerelték fel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram