2022.07.12.TomiSpark

Leállhat a Nikon DSLR gépeinek fejlesztése

Ugyan a vállalatnál tagadják, több portál is úgy véli, hogy lezárul egy korszak, és a jövőben már nem készülnek új DSLR fényképezőgépek. A Nikon 2020 óta nem dobott piacra új modellt ebben a kategóriában, ám hivatalos bejelentés még nem érkezett ezzel kapcsolatban.

1959-ben adta ki első egylencsés tükörreflexes fényképezőjét a Nikon, és könnyen meglehet, hogy a 2020-ban bemutatott D6 lesz az utolsó. Erről a Gadget360 számolt be nemrégiben, de több más forrás is gyakorlatilag kész tényként kezeli, hogy új irányt vesznek az ismert márkánál a Nikkei Asia jelentésére hivatkozva.

A portál információ szerint a Nikon már nem kíván több pénzt és időt szánni az egylencsés tükörreflexes fényképezőgépek üzletágára, ezért erőforrásait a tükör nélküli fényképezőgépek felé fordítja, mivel tovább bővült annak piaca.

A vállalat 2021-ben mintegy 400 000 DSLR-egységet szállított le, de állítólag több potenciált látnak a tükör nélküli fényképezőgépek piacán, tekintve, hogy ezekre a termékekre még a jelenlegi problémás helyzetben is egyre nagyobb kereslet mutatkozott.

Bár a legtöbb helyen szinte biztosra veszik, hogy véget ér egy korszak, és több jel is erre utalt, a Nikon részéről gyorsan reagáltak ezekre a hírekre. A vállalat hivatalos honlapján, és közösségi oldalain igyekezett leszögezni, hogy semmilyen hivatalos bejelentést nem tettek ezzel kapcsolatban, így minden más információ spekulációnak tekinthető.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram