2022.07.10.TomiSpark

Leáll a Heroes of the storm fejlesztése

A Blizzard hivatalosan is bejelentette, hogy véget ér a 2015-ben megjelent játék fejlesztése. Bár továbbra is elérhető lesz, a cég közleménye szerint semmilyen új tartalom nem érkezik majd hozzá.

Pénteken egy rövid blogbejegyzést tett közzé a Blizzard, melyben elárulták, hogy a jövőben a játékot a Starcraft II-hez hasonló módon tervezik majd támogatni. A stúdió szerint a rajongók a jövőben is számíthatnak arra, hogy indokolt esetben továbbra is kiadják a hibákat és az egyensúlyi problémákat orvosló javításokat, viszont nem tervezik azt feltölteni új tartalommal. Ez azt jelenti, hogy a játékon belüli bolt sem bővül majd, ugyanakkor a Heroes of the storm továbbra is működőképes marad.

„A Heroes közösségünknek azt mondjuk, köszönjük. Továbbra is az egyik legszenvedélyesebb közösségünk vagytok, hálásak vagyunk a folyamatos elkötelezettségetekért és támogatásotokért, és mint mindig, most is várunk titeket a Nexusban” – állt a hivatalos sajtóközleményben.

A pénteki bejelentés gyakorlatilag lezárja azt a munkát, ami már néhány évvel ezelőtt megkezdődött. 2018-ban a stúdió korábbi elnöke, J. Allen Brack azt mondta, hogy a stúdió meghozta azt a nehéz döntést, hogy a Heroes of the Stormon dolgozó munkatársak egy részét más projektekhez irányítják. Azóta az új tartalmakból egyre kevesebb volt, a játék legutóbb hozzáadott hőse is 2020-ban érkezett.

A Blizzard hirtelen döntése, miszerint megszünteti a Heroes of the Storm esport-szcéna támogatását, szintén sok profi játékos keserűségét váltotta ki a céggel szemben. A játék egyébként 2014-ben vált elérhetővé, a stúdió pedig vélhetőleg a DOTA2, és a League of Legends sikereit próbálta meg elérni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram