2023.02.28.TomiSpark

Látványos újítást hoz a Google Chrome új funkciója

Egy frissítésnek hála akár már 300 százalékos nagyítást is eszközölhetünk a böngésző Androidon futó verziójában. Ez egyelőre még nem mindenki számára elérhető, de később sokaknak hasznos lehet. Mutatjuk, miért!

A Google Chrome új lendületet ad az oldalnagyítás funkciójának, mivel egy fejlesztés által a felhasználók 300 százalékkal is növelhetik a weboldalakon megjelenő képek, szövegek, videók, interaktív vezérlők méretét úgy, hogy azok megőrzik azok eredeti formájukat.

Ha valaki esetleg máris kedvet kapott volna ahhoz, hogy ezt kipróbálja, akkor ahhoz a Chrome béta változatát kell letöltenie tableten vagy okostelefonon, majd a funkció engedélyezéséhez ahogyan az alább is látszik, a böngésző jobb felső sarkában található három pöttyre kell koppintani. Itt a Beállítások > Hozzáférhetőség menüpontot kiválasztani és ott lehet állítgatni a nagyítás mértékén.

A The Verge cikke szerint az applikáció ezt a beállítást elmenti, vagyis nem kell minden egyes böngészés során újból eszközölni az általunk preferált nagyítást. Korábban Google böngészőjében csak 200 százalékos nagyításig lehetett elmenni, így ez egy jelentős növekedésnek mondható, de ezzel együtt más újdonságok is megjelentek.

Jön egy új szabadkézi jegyzetelési funkció a Google Drive-ban, több Android-eszközön is alkalmazható lesz a Meet zajszűrő funkciója, valamint a Chrome OS-hez a fejhallgatók Fast Pair támogatását is elhozzák, amely automatikusan csatlakoztatja a fejhallgatókat, ha már egyszer összekötötték őket egy Android-eszközzel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram