2023.04.29.TomiSpark

Látássérültnek is hozzáférhetővé válik a Forza Motorsport

A Turn 10 Studios új fejlesztésével még többen élvezhetik a szimulátorban rejlő lehetőségeket.

A Forza Motorsportot fejlesztő Turn 10 Studios előzetesen bemutatta a játék néhány akadálymentesítési funkcióját. Az Engadget cikke szerint a cég részéről abban reménykednek, hogy a vakok és gyengénlátók számára az új hangjelzések által sokkal könnyebben használhatóvá válik a méltán népszerű alkotásuk.

Az említett hangjelzések beépítésén már két éve elkezdtek dolgozni, vagyis elég nagy munka előzte meg a bejelentésüket. A Blind Driving Assists kiegészítő hangjelzéseket kínál a játékosoknak a navigációhoz, így például hallható információkat kapnak a pálya helyzetéről és tájolásáról, valamint a kanyarok során történő megközelítésükről és a haladásukról. A játékosok az autóval kapcsolatos részleteket is megtudhatják, például a szükséges fékerőről is plusz infókkal látják el őket, de kézi váltó esetén arról is, mikor kell sebességet váltani.

A funkciót bemutató és annak fejlesztését részletező videóban Cole megjegyzi, a kormányzási útmutató opció a motorzajt és a gumihangokat balra vagy jobbra tolja, attól függően, hogy a játékosoknak milyen irányba kell kanyarodniuk, míg a sípoló hangok jelzik a játékosoknak, ha a pálya széléhez közelednek. Cole szerint a jelzések segítségével sikerült megnyernie egy versenyt egy csomó mesterséges intelligencia által vezérelt autó ellen, vagyis látszólag működőképesek a Turn 10 Studios fejlesztései.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram