2022.03.04.TomiSpark

Kvízsorozatot indít a Netflix

Úgy látszik nagyon komolyan vették a játékokkal tarkított filmeket a népszerű szolgáltatónál. Korábban már a Cat Burglar is hasonló volt, most pedig a Trivia Quest címmel indul egy új sorozat.

A kvízjátékok annak idején a lineáris televíziózás aranykorában is kifejezetten népszerűek voltak. Ennek bizonyításához elég csak a magyar piacra visszatekinteni, ahol egykor a Szerencsekerék még az eredeti formájában is hatalmas sikereket könyvelhetett el, de később a Legyen Ön is milliomos vagy a Maradj Talpon! is sokak kedvence lett.

A kvízeket akkor sem felejtették el az emberek, amikor a közösségi média virágzani kezdett, főként abban az időben, amikor még a Messengeren keresztül is elérhettük a játékokat. A Quiz Planettel mai napig rengetegen játszanak, egy ideig pedig nagy divat volt kihívni a barátokat, vagy a családtagokat. Az ilyen játékokra tehát valahogy mindig van igény, erre pedig a Netflixnél is rájöttek.

Interaktív tartalmak már eddig elérhetőek voltak a szolgáltatónál, így például a Black Mirror: Bandersnatch sorozat, vagy éppen a kvíz-központú Cat Burglar is, ám most itt van az új szerzeményük, a Trivia Quest, melyben helyes válaszokat kell adunk és megnyernünk az egyes játékokat ahhoz, hogy haladhassunk a történetben.

Az alap sztori szerint a főhős, Willy a barátait szeretné kiszabadítani, ezért szentül megfogadta, hogy megmenti Trivia Land túszul ejtett polgárait, akiket egy Evil Rocky nevű tudáséhes gonosztevő ejtett foglyul. A játékosok többször is lejátszhatják a kvízeket, hogy pontokat gyűjtsenek, és helyesen válaszoljanak azokra a kérdésekre, amelyeket korábban esetleg kihagytak.

A The Verge hírei szerint a sorozat áprilisban minden nap egy új epizóddal jelentkezik majd, és összesen 30 részre számolhatunk, melyekben 24 kvízkérdést (12 könnyűt és 12 nehezet) találhatunk. A kategóriák között szerepel a tudomány, a szórakozás, a sport, a művészet, a földrajz és a történelem is. A játék nem teljesen saját ötlet, az Etermax Trivia Crack című alkotáson alapul, amire állítólag a Netflix megszerezte a szükséges jogokat.

A következő hónaptól kezdve a televíziós platform mellett szinte mindenhol elérhető lesz, ez alól csak az Apple TV, néhány Chromecast készülék, a Tesla érintőképernyők, a Silverlightot használó böngészők és a Netflix Windowsos alkalmazása lesz kivétel. Bár a bemutatkozás időpontjára sokan rávágták, hogy valószínűleg csak egy áprilisi tréfa, Andy Weil, a cég vígjátéksorozatokért és interaktív programozásért felelős alelnöke megerősítette, hogy komolyan gondolják ezt a projektet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram