2022.05.15.TomiSpark

Különleges kamerával érkezett meg a Sony újdonsága

Ahogyan az várható volt, a vállalat nemrégiben bemutatta legújabb telefonjait. A Sony Xperia 1 IV egy forradalmi kamerával jelent meg, mely egyedülálló módon fokozatmentes, optikai zoomra is képes.

Két új telefonnal jelentkezett néhány napja a Sony, ám a többség az Xperia 1 IV-re volt kíváncsi, mely egészen elképesztő teljesítményre képes, mind a gyorsaságát, mind a kamera képességeit illetően. A készülék egy 6,5 colos 4K felbontású AMOLED kijelzőt kapott, 120 Hz-es frissítéssel, de belül is érdekes dolgokra bukkanhatunk.

A mobil alumínium házzal rendelkezik, alatta pedig egy Snapdragon 8 Gen 1-es processzora hajtja, amit az Adreno 730 grafikus processzor segíti. 12, 256, és 512 GB tárhellyel is elérhető, ami tovább bővíthető egy microSD-kártyának köszönhetően. Az akkumulátor sem sikerült gyengére a gyári adatok alapján, egy 5000 mAh-s egységről van szó, amit egy 30W-os gyorstöltővel is tölthetünk.

Fotók: Sony

A legnagyobb hangsúlyt mégsem ez, hanem a kamerarendszer kapta, ami egészen különlegesre sikerült. A hátsó oldalon egy tripla kamerát helyeztek el, ami 80 és 125 mm között fokozatmentes, optikai zoomot tud, ez pedig újdonság egy okostelefonban. 120 fps-sel tudja rögzíteni a 4K-s videókat, a működést pedig egy 3D ToF szenzor, és egy RGB infraszenzor segíti, hogy tökéletes felvételeket kapjunk. Mindhárom kamera 12 megapixeles, akárcsak az elől lévő, igaz utóbbival csak 30 képkocka/másodperc sebességgel vehetjük fel a videókat.

A teljesítménynek persze megkérik az árát, mivel 537 ezer forintot kell kiadni annak, aki jelenleg ilyen típusra vágyik, ám a Sony azért letett az asztalra egy olcsóbb megoldást is. Az Xperia 1 negyedik generációja mellett bemutatták az Xperia 10 IV-et is, ami a némileg gyengébb Snapdragon 695-el lett felszerelve 60 Hz-es frissítéssel, de az 5000 mAh-s akkumulátort itt is megkapják majd a fogyasztók.

A kisebbik testvér ezen túlmenően egy háromrészes hátsó kamerával rendelkezik, amiből az ultraszéles látószögű 8 megapixeles, míg a két kisebb 2 megapixelt tud. Mindezért 500 eurót, vagyis kb. 192 ezer forintot kérnek el kezdésképp.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram