2023.08.18.TomiSpark

Különleges funkciót kap a mobilos Firefox

Akik hiányolták a teljes bővítménytámogatást, azoknak van egy igazán jó hírünk.

Hivatalos blogján jelentette be néhány nappal ezelőtt a Mozilla, hogy mobilon futó böngészőjük hamarosan újra támogatni fogja a harmadik féltől származó bővítmények támogatását. Mindez azért kiváló hír, mert sokan éppen ezt szerették az Androidra szánt változatban, ám amikor újraépítették a programot 2020-tól kezdve, akkor jóval kevesebb bővítmény vált támogatottá.

Ez azonban hamarosan megváltozik, bár a cég nem közölt hivatalos dátumot, ígéretet tettek arra, hogy nemsokára a Firefox for Android újfent megkapja a teljes bővítménytámogatást. Ha minden igaz, erre nem kellesz sokat várni, állítólag már valamikor szeptemberben megnyílnak a kapuk.

Azok a fejlesztők, akik a bővítmények előállításán dolgoznak, a Mozilla szerint közvetlenül a cégüktől kapnak majd útmutatókat és forrásokat a munkájukhoz, vagyis igyekeznek elősegíteni, hogy minél több kiegészítő váljon elérhetővé a mobilos felületen.

Az androidos böngészőjük ezáltal vélhetően jelentősebb népszerűségre tehet majd szert, azt viszont fontos leszögezni, hogy ez jelenleg csak erre a platformra vonatkozik, iOS-en az Apple szabályzata miatt az iPhone-t használóknak továbbra is a konzervatívabb változat érhető el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram