2021.11.03.TomiSpark

Közösen dolgozik majd a Microsoft és a SEGA

Fontos stratégiai megállapodást kötött egymással a két cég, melynek értelmében több nagyszabású játék készülhet majd a jövőben az együttműködés révén.

A SEGA alkotói egy időben eszméletlenül menő játékokat adtak ki a kezeik közül, a következő években pedig előfordulhat, hogy ismét komolyan számolni kellesz velük a piacon, ha minden a japán vállalat tervei szerint alakul majd.

Arról már régóta lehetett pletykákat hallani, hogy a Microsoft szeretné megvenni a céget, de a felvásárlás helyett egy stratégiai szövetség jött létre a Video Games Chronicle beszámolója szerint. A hírek alapján a kulcs abban az Azure nevű felhőalapú technológiában rejlik, amelyet az Xbox is használ.

A SEGA részéről kiadott közlemény alapján szuper, globális játékokat gyárthatnak majd, melyek újgenerációs fejlesztői környezetben készülhetnek el. A másik oldalról úgy kommunikálták a dolgot, hogy egyedi játékélményt várnak ettől a kapcsolattól, mivel a Microsoft szerint az új partner ikonikus szerepet tölt be a játékiparban.

Fontos megjegyezni, hogy nem ez az első ilyen megállapodás, miután korábban a rivális Sony is úgy döntött, hogy átállnak az Azure rendszerére a PlayStation Now szolgáltatásukkal.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram