2023.02.18.TomiSpark

Környezetbarátabbá válik az Xbox

Egyre inkább próbál zöldebbé válni a Microsoft játékkonzolja, amit jól mutat, hogy a februárra kiadott frissítések két környezettudatos újdonságot is magukkal hordoztak. Mostantól ha minden feltétel adott ehhez, akkor ellenőrizhetjük szén-dioxid-kibocsátási adatokat, de ott van még az új energiatakarékos mód, ami mindenki számára elérhetővé vált.

A jelenlegi energiaárak mellett nem csoda, hogy igyekszünk kevesebbet fogyasztani, valamint amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a környezetvédelem egyre nagyobb teret nyer az életünkben, ami talán nem is akkora gond.

Ezt felismerték már a legnagyobb cégek, így például a Microsoft is, ennek érdekében pedig tettek pár lépést, hogy a játékosok az eddiginél környezetkímélőbb módon játszhassanak kedvenceikkel. A februári frissítések által ugyanis a korábbiakhoz képest valamivel okosabb módon frissülnek majd az Xbox készülékei, aminek lesz némi negatív vonzata, de ez aligha zavarja majd a felhasználókat.

A konzolok kikapcsolt állapotból emiatt a korábbinál valamivel lassabban indul majd el, a frissítések során pedig igaz, hogy szintén lassabbak lesznek, mintha csak alvó módban hagytuk volna őket, cserébe viszont minden a megszokottak szerint zajlik majd és a Microsoft ígéretei szerint hússzor kevesebb energiát használnak majd.

Fotók: Microsoft - Xbox

Állításuk szerint tehát azok, akik nem alvó módba helyezik, hanem inkább kikapcsolják a konzolokat, azok teljesen karbonsemleges készülékeket kapnak majd, a The Verge nevű portálon megjelent cikkben pedig arról írtak, hogy ezt akár ütemezhetik is a felhasználók.

Ha pedig már ütemezés nem lehet elmenni szó nélkül amellett az újítás mellett, ami ellenőrzi a helyi CO2 kibocsátási adatokat, és ennek megfelelően akkor kezdi el lehúzni a netről a játék- és rendszerfrissítéseket, amikor az a legkisebb környezetkárosítással jár.

Szintén ezekkel együtt érkezett meg a Google Home alkalmazás támogatása is, ami eddig hiánycikk volt, mostantól viszont ezzel az alkalmazással is irányítható lesz az Xbox.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram