2022.09.19.TomiSpark

Könnyebben javítható a legújabb iPhone

Az elmúlt évek leginkább javítható telefonjait tervezte meg az Apple az iFixit jelentése szerint. A javítókészletekkel foglalkozó vállalkozás egy videóban prezentálta a részleteket.

Amennyiben a telefonok egyes elemeinek cseréjéről van szó, akkor azt talán egyértelműen kijelenthetjük, hogy az almás vállalat nem éppen könnyítette meg ebben a szervizek és a felhasználók dolgát, most azonban változás állt be a hírek alapján.

Az iFixit arról számolt be legutóbbi videójában, hogy a hátsó üveglap már sokkal könnyebben emelhető le a mobilról, mivel azt egyszerűen két csavarral és egyetlen csatlakozóval rögzítették a helyére. A The Verge írása szerint ennek oka lehet, hogy az Apple valószínűleg szándékosan nem használt erős rögzítéseket, sőt ezáltal még a képernyőhöz is könnyebb hozzáférni, amennyiben arra szükség lenne.

Az Apple először az iPhone 8-nál vezette be az üveg hátlapot, és ennek a panelnek a cseréje nem egyszerű vagy olcsó munka. Annak idején az üveghátlap javítása gyárilag 349 dollárba került, az pedig valószínűleg nem véletlen, hogy most ekkora változás állt be ezzel kapcsolatban. A szakportál szerint a hátsó üveg javítása sokkal olcsóbbá válhat a jövőben, ha ezt magunk is összebarkácsolhatjuk, hamarosan pedig a márka önjavító programja is elindulhat.

Az iPhone 14 javíthatósági pontszámát 10-ből 7-esre értékelte az iFixit, ami a legmagasabb az iPhone 7-es óta.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram