2022.06.29.TomiSpark

Komoly változások lesznek a Facebook-csoportokban

Jelentős átalakításokról számolt be nemrégiben a Meta. A vállalat közleménye szerint egy teljesen új felület érkezik hamarosan, amivel a csoportok könnyebben kezelhetővé, és áttekinthetőbbé válnak.

Alapjaiban épülnek újjá a Facebook csoportjai, melyek mai napig népszerűek a felhasználók körében. A cég bejelentése szerint teljesen átalakítják őket, a The Verge pedig úgy tudja, hogy az új felület nagyban hasonlíthat majd arra, amit eddig a Discordon tapasztalhattunk.

Fotók: Meta

Erre a portálnál abból engedtek következtetni, hogy a Meta egy új, balra igazított oldalsávot és csatornalistát tesztel, ráadásul a lila szín is árulkodó a hivatalos fotókon. A változások középpontjában egy új oldalsáv áll, amely lekerekített négyzet alakú ikonokkal listázza a csoportokat, és a Discordhoz valamint a Slackhez hasonlóan a csoportokat is fel lehet majd tűzni, hogy a listán elsőként jelenjenek meg.

Ezek új menüvel is rendelkeznek majd, de nem ez lesz az egyetlen új funkció. A csoportok tagjai eddig főleg szövegesen tudtak kommunikálni egymással, a jövőben viszont már arra is lehetőségük nyílik, hogy audioszobákba lépjenek be, és olyan módon reagálhatnak majd az egyes bejegyzésekre, ahogyan eddig az üzenőfalon tették azt.

A szöveges csevegés a Messengert, míg az audioszobák a Discord hangszobáit idézik. A pletykák alapján a Meta részéről szeretnék, ha erősen hasonlítana a Facebook arra, amit eddig a TikTokon, vagy a Discordon tapasztaltak, és szerettek az emberek, a The Verge részéről pedig úgy gondolják ehhez lehet köze annak is, hogy a cég egy videójátékokkal foglalkozó csoporton keresztül mutatta be az újdonságokat.

A pontos bevezetésről még nem adtak hírt, ami biztos, hogy a tesztet követően, a következő hónapokban kerülhet bevezetésre globálisan.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram