2023.08.20.TomiSpark

Kivonatot készít a Google a netes cikkekből

Ami az Artifact nevű appban már adott, az sajátos módon a Google-ben is elérhetővé válik, így gyorsabban áttekinthetjük majd az interneten található cikkeket, ráadásul már kipróbálható az újdonság.

Előfordulhat, hogy egy kutatómunka során rengeteg cikket kellene elolvasnunk az interneten, de a híreket böngészve is jobb néha, amikor csak a lényegre koncentrálhatunk. A generatív mesterséges intelligencia által a Google már képes nekünk összefoglalni a keresési eredményeket, a cég legújabb fejlesztésével pedig az egyes cikkekből is kivonatokat kaphatunk, hasonlóan ahhoz, amit az Artifactban tapasztalhatunk.

Erről hivatalos blogjukon számoltak be, ahol elárulták, hogy a Search Labs nevű programjukon belül egyelőre kísérleti jelleggel indították útnak ezt a fejlesztést, amely az SGE (Search Generative Experience) böngészés közben nevet kapta és már elérhető Androidon, valamint iOS-en. Az ígéretük szerint pár nap múlva már az asztali Chrome-ban is megjelenik, mivel az a céljuk, hogy kipróbálják hogyan segíthet a generatív mesterséges intelligencia az online információk között navigálni, illetőleg szeretnék ha a felhasználók gyorsabban eljutnának a keresett információ lényegéhez.

Fotók: Google

„Az SGE böngészés közben kifejezetten arra lett tervezve, hogy segítsen az embereknek mélyebben elmerülni a kiadók és alkotók hosszú formátumú tartalmaiban, és hogy könnyebben megtalálják, amit keresnek, miközben böngésznek a weben. Egyes felkeresett weboldalakon az oldalra koppintva megjelenik egy mesterséges intelligencia által generált lista a cikk legfontosabb pontjairól, linkekkel, amelyekkel közvetlenül az oldalon eljuthatsz a keresett tartalomhoz. Segítünk továbbá mélyebbre ásni a Felfedezés az oldalon funkcióval, ahol láthatod a cikk által megválaszolt kérdéseket, és a megfelelő részre ugorhatsz, hogy többet tudj meg.” – írták a blogon.

A Google kiemelte, hogy a funkciót úgy tervezték, kizárólag a világhálón szabadon elérhető cikkeknél mutassa meg a mesterséges intelligencia által generált kulcspontokat, tehát a fizetősnek jelölt cikkeknél ez nem történik meg. Aki már regisztrált az SGE-be, automatikusan hozzáférhet a kísérleti programhoz, de ez önálló kísérletként is elérhető a Search Labs-ben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram