2023.06.19.TomiSpark

Kíváncsi vagy, milyen lesz az új Steam? Már kipróbálhatod!

Az igazi gamereknek biztosan nem kell bemutatni a Steam platformját, amely kereken húsz éve van jelen az életünkben. Eredetileg csak azért hozták létre, hogy a Valve cége által kiadott játékokat értékesítsék, de mára a PC-s játékok központi helyévé vált. Most megújul a felület, a béta verzió pedig már elérhető.

A Valve részéről úgy határoztak, ideje haladni a korral, szóval egy elég nagy frissítést hoznak, újraírva ezzel az egész frameworkot. Mindez a látványvilágon nem fog nagy változásokat előidézni, ugyanakkor ezzel már meglesz a lehetőség arra, hogy a korábbiaknál sokkal könnyebben adjanak hozzá új funkciókat.

Most megújult például a menürendszer, jobban kiemelik az értesítéseket, de megváltozott a játékon belüli átfedés nézet is a könnyebb kezelhetőség érdekében. Ezzel együtt másabbak a betűtípusok, a színek és a párbeszédablakok is.

A frissítés kapcsán újdonság még a jegyzetek megjelenése is, amelyek felhőben tárolódnak, így bárhonnan előhívhatjuk őket, ha pedig már itt tartunk, fontos megemlíteni, hogy mostantól kezdve a Steam hardveres gyorsítása Macen vagy Linuxon is elérhetővé vált.

A sort még jócskán lehetne folytatni, az érdeklődők pedig ide kattintva minden fontos újítást elérhetnek magyar nyelven. A vadonatúj Steam kliens június 14-én került kiadásra, ez pedig automatikusan letöltésre kerül a tájékoztató alapján.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram