2022.05.24.TomiSpark

Kiemelést kapnak a YouTube-videók legnézettebb részei

Jön néhány újítás a YouTube-ra, melyektől azt várják a vállalatnál, hogy a nézők hatékonyabban használhatják majd a videómegosztót.

Egy maroknyi frissítést jelentettek be a YouTube esetében, melyekről a 9To5Google számolt be nemrégiben. Ezek közül az egyik legfelkapottabb a videók legnézettebb részének kiemelése, mely nem egy új találmány, sok helyen alkalmazták már, ám itt egy sajátos megoldást alkalmaznak.

Mivel a YouTube elképesztően sok módszerrel elemzi a felhasználók tevékenységét, így vélhetőleg nem egy nehéz dolog kitalálni, melyik szakaszt nézték meg a legtöbbször, ennek alapján pedig egy feltűnő kiemelés jelenik majd meg, ha esetleg előretekernénk a videóban.

A Google egy ideje már teszteli ezt a funkciót, de mostantól asztali és mobil eszközökön, szélesebb körben is bevezetésre kerül, ám ezen kívül is jött még pár újdonság. Ilyen például a videók szakaszokra bontása, amit a jövőben már egy mesterséges intelligencia fog elvégezni, ezzel is megkönnyítve az emberek dolgát.

Fotó: 9To5Google

„A 2020 májusában végzett kísérleti adataink azt mutatják, hogy azon videók esetében, amelyekhez az alkotók fejezetinformációkat adtak hozzá, a fejezetek megjelenítése a lejátszóban növeli az ilyen videók átlagos megtekintési idejét” – írták az újításról a cég által kiadott közleményben.

Szintén új dolog még a Single Loop, amivel elérhetjük, hogy a felvételek végtelenítve menjenek, vagyis folyamatosan újraindulhat a lejátszás, ha éppen azt szeretnénk, de érkezik egy új teljes képernyős mód is. Utóbbinál közvetlenül tudunk kommentelni, vagy kedvelést küldeni egy videóra, viszont fontos megjegyezni, hogy ezek egyelőre még csak tableten és mobilon kezdtek el megjelenni.

A mostani frissítések nem feltétlenül szolgálják mindenben a cég érdekeit, abban viszont mindenképp, hogy ezeket a felhasználók kérték egy ideje, vagyis ezúttal az igények kiszolgálására helyezték a hangsúlyt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram