2024.02.17.TomiSpark

Kiderült, melyik szolgáltató rendelkezik a legjobb vezetékes nettel

Közzétette a magyar hálózatoknál végzett tesztek során kapott eredményeit a francia nPerf nevű platform, amely 2023-ban egy átfogó vizsgálatot folytatott le. A cég mérte a le- és feltöltési sávszélességet, illetőleg a hálózati késleltetést is, majd egyedi szempontok alapján pontozták a kapott értékeket a HWSW beszámolója szerint.

A Digi nyerte a vezetékes szolgáltatók versenyét a tavalyi mérések alapján az nPerf szerint. A platform a Fix internet kapcsolatok barométere címen tette közzé azt a statisztikát, amit a 2023.01.01-től 2023.12.31-ig végzett tesztekből állított össze a felhasználói mérésekre alapozva. A Lyonban található független cég állításai szerint naponta 300 ezernél is több tesztet végeznek világszerte, köztük Magyarországon is.

Tanulmányukból kiderült, hogy a Digi minden tekintetben az élen zárt az átlagosan 306.93 Mbps letöltési, valamint a 159.80 Mbps feltöltési sebességével, míg a hálózati késleltetésnél náluk 15.63 milliszekundumos érték jött ki. Ezzel simán megelőzték a lista második helyét megkaparintó Magyar Telekomot, amely mögött a Vodafone lett a harmadik, a különbségek pedig elég egyértelműek, ahogyan az alábbi listán is látható.

Érdekesség, hogy a rangsorban szerepel a Yettel is, noha ők konkrét vezetékes hálózattal nem rendelkeznek, azonban ügyfeleik igénybe vehetik a vezeték nélküli otthoni internetet, így vélhetőleg ezért is kerülhetett be. A Digi fölénye a HWSW szerint valószínűleg annak köszönhető, hogy jelentős részben FTTx-elérésen biztosítják a szolgáltatásukat, így azokon a területeken mindenképpen jobbak lesznek, ahol a Telekom és a Vodafone csak kábelnet-alapú, esetleg még lassabb, xDSL-alapú elérést kínálnak.

A weboldal cikkében megjegyzik, bár a Yettel ezen a területen jelentősen lemaradt, korábbi benchmarkok bizonyították, hogy a vállalat mobilhálózata jóval erősebb a riválisokénál, főként az 5G-s hálózatot illetően. Szintén kiemelendő, hogy a Vodafone hátránya sem kicsi, ám az nPerf szerint a feltüntetett értékekkel több országban is az első helyen végezhettek volna ebben a versenyben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram