2021.11.27.TomiSpark

Kiállítás nyílt a Google Street View képeiből

A 2007 óta elérhető szolgáltatását napi szinten rengeteg ember használja, sokszor azonban fura pillanatokban örökítik meg az utcaképeket a Google munkatársai. Ez adta az ötletet Jon Rafman számára, hogy összegyűjtse a legjobbakat.

2007 május 29-én indult útjára az utcakép szolgáltatás, melyen úgy láthatjuk a világ különböző pontjait, mintha ott lennénk. A képeket alapvetően a Google speciális kamerákkal felszerelt autóival készítik, a célja pedig a Maps szolgáltatás kiegészítése volt. Ezzel kapcsolatban sikerrel jártak, hiszen akkor is hasznos, amikor pontosabban szeretnénk feltérképezni egy helyet, de egyszerű nézelődésre is tökéletesen alkalmas.

Az élet viszont akkor is zajlik, amikor éppen megjelennek a Google járművei, így a fotókon a legtöbb esetben emberek is láthatóak, akiket néha igazán különleges helyzetben sikerül lefotózni, sőt vannak, akik direkt produkálják magukat a kamera előtt. Pontosan az ilyen szituációkat kereste a szolgáltatás tartalmai között a kanadai fotós Jon Rafman, aki már több mint 13 éve gyűjti a képeket.

A gyűjteményből kiállítást nyitottak Madridban, a La Casa Encendida kulturális központban a Google Street View kilenc szeme néven, ami következő év január 9-ig látogatható. Bár egy kiállítás élőben mindig izgalmasabb, szerencsére nem kell Spanyolországig mennie annak, aki ezeket az érdekes felvételeket szeretné látni, erről ugyanis Rafman hivatalos Instagram oldalán is találunk jó pár fotót.

A művész az esmadrid.com információ alapján a munkáiban általában a technológiára és a digitális médiára összpontosít, ezek közül pedig a Google képekből készült projektje vált az egyik leghíresebbé. Műveit egyébként korábban már kiállították Hollandiában is az amszterdami Stedelijk Múzeumban, de hazájában is felfigyeltek rá, Kanadában a Musée d'art Contemporain de Montréal adott helyet alkotásainak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram