2022.03.21.TomiSpark

Két napig nem volt elérhető a Telegram Brazíliában

48 órán keresztül elérhetetlen volt a népszerű üzenetküldő alkalmazás az országban, miután annak legfelsőbb bírósága blokkolta a platform tevékenységét. Az indok elég egyszerű volt, a vállalat ugyanis nem tett eleget korábbi kötelezettségeinek.

Két napra letiltották a Telegramot Brazília területén, miután a cég nem teljesítette időben a bírósági utasításokat. A hatóságok végül visszavonták a tiltást, miután a Telegram számos változtatást hajtott végre annak érdekében, hogy segítsen kordában tartani a félretájékoztatást az országban.

Mindez bármilyen furán is hangzik, magában foglalta Jair Bolsonaro brazil elnök által megosztott titkos információk eltávolítását és a dezinformáció terjesztésével vádolt Allan dos Santos aktivistához köthető fiókok törlését.

A The Verge híreii szerint a Telegram ígéretet tett arra is, hogy a hamis információkat tartalmazó posztokat megjelöli, a tényszerű információkkal rendelkezőket pedig népszerűsíteni fogja a jövőben, továbbá munkatársai figyelni fogják Brazília 100 legnépszerűbb csatornáját.

A platformon több mint 1,1 millió előfizetővel rendelkező Telegram a brazil elnök, Jair Bolsonaro kedvelt kommunikációs csatornájává vált, aki ellen jelenleg rendőrségi dokumentumok kiszivárogtatása miatt folyik nyomozás, és korábban hamis információk terjesztésével vádolták.

A portál értesülései szerint Pavel Durov, a Telegram vezérigazgatója elmondta, hogy cége azért nem lépett hamarabb, mert rossz e-mail postafiókot ellenőriztek, és nem vették észre a brazil legfelsőbb bíróság üzeneteit.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram