2022.06.27.TomiSpark

Képernyő nélküli laptopot mutatott be a Lenovo

Egy egészen különleges koncepció látott napvilágot június 27-én szerdán. A Lenovo egy olyan eszközről osztott meg képet, mely a falra vetíti ki a képernyőjét.

Bár a technológia fejlődésével mindig jön valamilyen újítás, amivel el lehet adni az egyes termékeket, forradalmi újdonsággal nem mindegyik gyártó tud előrukkolni. A Lenovo most valami ilyesmivel próbálkozhat, mivel tényleg nem mindennapi dolgot mutattak be.

A MOZI nevű koncepció finoman szólva is minimálra sikerült, miután a vállalat által közzétett fotón egy olyan eszközt láthatunk, aminek nincs igazi kijelzője, és a billentyűzet sem a megszokott formában jelenik meg. Ennek oka azokban a különlegességekben rejlik, melyek által a Lenovo fejlesztése könnyen hordozhatóvá, és igazán futurisztikussá válik.

A képernyő helyén egy projektor található, mely kivetíti a megjeleníteni kívánt dolgokat, a billentyűzet pedig egy tokban helyezkedik el, amiben egy erős mágneses rögzítés tartja a helyén, amíg nem használják.

Ami szintén szembetűnő a fotón, hogy a hangrendszerről sem feledkeztek meg, ezért Dolby Atmos márkájú hangszórók kerültek bele.

„A MOZI egy olyan intelligens notebook, amely a képet vetítéssel jeleníti meg, alacsony arányú kék fény mellett. Egy teljesen kihúzható billentyűzettel ellátott számítógépegységből és egy különálló képernyőből áll, amelyre a tartalmat vetítik. Alternatívaként egy másik alkalmas felület, például egy fal is használható vetítési felületként. A használat végén a billentyűzetet a számítógépegységbe kell tolni, ahol a mágneseknek köszönhetően biztonságosan tárolható” – olvasható a Red Dot weboldalán.

Utóbbi egy dizájndíjat is kiosztott a termékért, melyen a Notebookcheck információi alapján körülbelül 30 cm széles lehet, a billentyűzete pedig 6 soros, háttérvilágítással ellátott, chiclet stílusú lett.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram