2023.09.20.TomiSpark

Kell ennél jobb reklám? A Nissan felmosókba rejtette az önvezető technológiáját

Az autók önvezető és vezetéstámogató technológiája folyamatosan fejlődik, de jelenleg a Nissan volt az egyetlen olyan márka, amelyik úgy érezte, hogy ezt nem csak gépjárművekben, hanem egy mindenki által jól ismert takarítóeszközben is hasznosítani lehetne. Először a kosárlabda, most pedig a röplabda szerelmeseinek mutatták be, mire is képesek az önműködő felmosók.

Ha bárki azt mondja nekünk, hogy az autókba szánt legmodernebb technológiákkal akár látványos felmosókat is létrehozhatunk, vélhetőleg elég furán néztünk volna az illetőre. A Nissan azonban kétszer is bebizonyította, hogy ez lehetséges. A japán márka szakemberei saját automata technikájukat, a ProPilotot gondolták újra, melyet egészen újszerű felmosókba integráltak, mégpedig az alábbi felvételek alapján sikeresen.

A ProPilot Mop nevű eszközök majd egy évvel ezelőtt maguktól mosták fel a pályát az NBA, tehát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga Japánban tartott turnéján, legutóbb pedig ugyanitt a röplabdát célozták meg, egészen pontosan a hölgyek olimpiai kvalifikációs világkupáját, ahol ismételten lenyűgözték a közönséget.

A Carbuzz cikke szerint a ProPilot hét kamera, öt radarérzékelő és tizenkét szonárérzékelő által segíti a sofőröket olyan dolgokban, mint a sávváltás, a korábbi sávba való visszatérés, a sebességtartó automatika, ütközésfigyelmeztetés, gyalogosészlelés, ha pedig szükség, akkor a kéz nélküli irányítás vagy az automatikus vészfékezés.

Ezek tehát a biztonságot növelik, amit a gyártó különleges módon a felmosókon keresztül próbált meg illusztrálni. Az eszközök viszonylag gyorsan végeztek, mindenféle probléma nélkül, így tehát baleset sem történt, plusz a Nissan látványos LED-világítást is adott a felmosóknak, hogy még feltűnőbbé tegyék azokat. A produkciót a közönség kifejezetten élvezte, a cégnek pedig külön öröm, hogy az eseményről elég sok helyen beszámoltak a sajtóban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram