2024.05.05.TomiSpark

Jönnek az MI által generált hírösszefoglalók az X-re

A korábbi Twitter új szolgáltatását a Grok segítségével hozták össze. Hasonlít egy korábbi funkciójukra, ám az nem a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket aknázta ki.

Az X a Grok segítségével mesterséges intelligencia által generált összefoglalókat tesz közzé a hírekről és más témákról, amelyek a platformon trendszerűek. Az Engadget azt írja, hogy a funkció jelenleg csak a prémium előfizetők számára érhető el és Stories on X-nek hívják.

A platform részéről azt állítják, a Grok a felhasználók bejegyzéseire támaszkodik a szöveges részletek generálása során. Az egyik felhasználó egy képernyőképet tett közzé, amelyen az Apple eredményjelentéséről és az Ukrajnának nyújtott segítségről szóló történetek, valamint egy Elon Muskról szóló cikk látható.

Amennyiben ezek az összefoglalók ismerősen hangzanak, az nem véletlen, hiszen ott volt egykoron a Twitter Moments, amely a platform fontos híreiről és kulturális pillanatairól szóló hiteles tweeteket tartalmazott, de ez 2022-ben megszűnt.

Gondoltak viszont arra is, hogy a rendszer hibázhat, mivel ezekhez az összefoglalókhoz is mellékeltek egy olyan nyilatkozatot, miszerint az X témájú bejegyzések idővel változhatnak, a Grok pedig elkövethet hibákat, tehát érdemes ellenőrizni az eredményeket. Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből hosszabb távon.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram