2023.04.28.TomiSpark

Jönnek a podcastek is a YouTube Music alkalmazásban

Ahogyan az várható volt a népszerű videómegosztó streaming szolgáltatásába bekerülnek a podcastek is. Egyelőre ez kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, de alighanem globálisan is megjelenik majd a lehetőség.

Androidon és iOS-en is fokozatosan egyre több amerikai felhasználónál jelenik meg a Podcastek fül a YouTube Music felületén. Az persze, hogy egy zenei streaming esetében egy podcastekhez kialakított kategória helyet kap nem meglepő, hiszen már a riválisok is helyet adtak ezeknek, a Google azonban rendelkezik egy külön applikációval a tematikához.

A podcastekre persze már nincs akkora kereslet, mint néhány éve, ettől függetlenül továbbra is jelentős igény mutatkozik az egyes műsorokra, így a szolgáltatóknak foglalkozniuk kell velük. A YouTube-nál is rájöhettek arra, hogy sokkal élhetőbb alternatívát kínálnak azzal a fogyasztók számára, ha egy már bevált és ismert alkalmazásban alakítanak ki külön helyet egy külön brand népszerűsítése helyett.

Hogy mennyire komolyan gondolják a váltást, azt jól jelzi, hogy a bejelentésük szerint idővel az USA mellett más régiókban is megjelenik majd az újítás, mégpedig az Explorer funkcióval együtt, amit szintén a podcastekhez hoztak létre. Mindezeken felül nagyszerű hír, hogy a videó alapú podcastek, vagy ha úgy tetszik vlogcastek is helyet kapnak a kínálatban, mivel ezek a videómegosztón is megtalálhatók, ezzel pedig sok felhasználót magukhoz csábíthatnak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram