2022.04.09.TomiSpark

Jönnek a Google telefonos alkatrészei

Még idén elindul a Team-Up nevű szolgáltatás, ami a keresőóriás és az iFixit közös vállalkozásaként valósul meg.

Már régóta ismert, hogy a Google egy javítókészletet szeretne piacra dobni a Pixel névre hallgató telefonjaihoz, ezzel pedig csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, amit az Apple és a Samsung már korábban elindított, vagyis a szereléshez szükséges erőforrásokat biztosítanak a felhasználók számára.

A Google és az iFixit által kiadott elemek a Pixel 2-től kezdve egészen Pixel 6 Pro-ig, mindegyik telefonhoz megfelelőek lesznek. Olyan dolgokhoz lehet majd hozzáférni, mint az akkumulátor, vagy éppen a kamerák és a kijelzők. Ezek akár önmagukban, vagy egy komplett készletben is megvásárolhatóak lesznek.

A termékek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kanadában, valamint az Európai Unión belül azokban az országokban lesznek elérhetők, ahol Pixel-telefonokat árulnak. Az Engadget hírei szerint a Google azt is elmondta, hogy bővíti az engedélyezett javítóműhelyek hozzáférését az alkatrészekhez, szerszámokhoz, dokumentációkhoz és képzésekhez, ha valaki inkább mással javíttatná meg a készülékét.

A vállalat a lépést egy szélesebb körű fenntarthatósági törekvés egyik lépéseként jellemezte. A Google minden hardvere tartalmaz valamennyi újrahasznosított anyagot 2022-től kezdve, a cég pedig rámutatott más hosszú élettartamhoz kapcsolódó jellemzőkre is, mint például az öt évig tartó Pixel biztonsági frissítésekre és a régi laptopok alakítására szolgáló eszközökre. Ideális esetben ezek az erőfeszítések segítenek abban, hogy az eszközöket hosszabb ideig használhassuk, és ne váljanak elektronikai hulladékká.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram