2023.11.10.TomiSpark

Jön egy For You szekció a YouTube-ra

A TikTokon már megszokhattuk a nekünk szánt tartalmakat, amit alapesetben a korábbi tevékenységeink alapján dobál nekünk rendszer, ha nem rendelkeztünk másképp erről, most pedig a YouTube is előállt egy hasonló megoldással, a név viszont ugyanaz, mint a riválisnál.

November 20-án indul el a vadonatúj For You nevű funkció a YouTube-on, számolt be róla néhány napja az Engadget. A portál úgy tudja, a TikTok változatával ellentétben, itt az egyes csatornák tartalmai közül választja majd ki nekünk azokat a rendszer, amelyeket ajánlanak nekünk a megtekintési előzményeink alapján.

Általában az egyes csatornák profilján látunk egy kiemelt videót, alatta esetlegesen a lejátszási listákat, a legutóbbi videókból néhányat, a népszerű videókból egy válogatást és ehhez hasonlókat, mindez viszont nemsokára kibővül majd a nekünk szánt For You szekcióval.

Ennek elérhetőségét és az ehhez tartozó beállításokat a YouTube Studión belül a Testreszabás > Elrendezés menüpont kiválasztásával, majd a For You szakasz alatt található egyes kérések bejelölésével lehet bekapcsolni. Ezáltal eldönthetjük, hogy a teljes hosszúságú videók, a rövidfilmek és az élő közvetítések is elérhetőek legyenek-e a funkció számára, mivel ez teljesen ránk lesz bízva.

Az Engadget szerint a YouTube alkalmazottai már egy ideje beszélgetést folytattak több vloggerrel is, amiről a termékmenedzser, Ann Katrin Kuessner egy videóban is mesélt, melyben elmondta, az új funkció főleg akkor lesz hatékony, ha a csatornának több témája, nyelve vagy tartalmi formátuma van.

Felfedező funkció is várható

A közeljövőben a For You mellett megjelenhet még a Play Something elnevezésű gomb, amit azoknak találhattak ki, akik nem tudnának dönteni, így a YouTube a keresgélés helyett véletlenszerűen indítana el nekik videókat. Legalábbis ilyesmit fedezett fel nemrégiben a The Verge, amelyről az alábbi képernyőfotót osztották meg.

Fotó: The Verge

Állítólag ez a normál hosszúságú videóknál és a Shorts esetében egyaránt megjelent, mégpedig két lejátszás között. Mivel egyelőre hivatalos megerősítés nem érkezett a cég részéről, ugyanakkor normál napi használat során bukkant fel a dolog, így vélhetőleg tesztfázisban van az új funkció.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram