2023.02.08.TomiSpark

Jön az új közösségi platform, ami a hírekről szól majd

Kevin Systrom és Mike Krieger egyszer már nagyot dobtak az Instagram társalapítóiként, most azonban ismét valami különlegessel rukkoltak elő. Ezúttal egy olyan alkalmazáson dolgoznak, ahol nem a képek vagy a videók, hanem a hírek lennének a középpontban. Az appot gyakorlatilag bárki kipróbálhatja, ehhez csak egy meghívóra van szükség.

Kevin Systrom és Mike Krieger 2018-ban távoztak az Instagramtól, ám a képmegosztó egykori alapítóinak továbbra sem csökkent a kreativitása, illetőleg elég jól átlátják a közösségi oldalak működését. Erre fényes bizonyíték, hogy Artifact néven akarnak létrehozni egy olyan platformot, ahol a megszokott hírfolyamokat pörgethetnénk, ám a mások által feltöltött felvételek vagy vélemények helyett ezúttal a nagyobb médiumoktól származó híreket találnánk meg új köntösben.

Ennek megvan az értelme, hiszen az emberek jelentős része ma már a közösségi oldalakról informálódik, ahol többek között ezért az internetes portálok, a televíziós és rádiós csatornák, illetőleg a nyomtatott újságok is fent vannak. Itt több embert érhetnek el, a hírekre pedig a jövőben is meglesz az igény.

A szokások azonban folyamatosan változnak. Elég csak a TikTok és a rövid videós formátum hatalmas sikerére gondolni, ami a népszerű site-ok tulajdonosait is lépésre kényszerítette, miközben a hírek sokszor nem igazán áttekinthetők, így nem könnyű jól informálódni. Itt jön képbe az Artifact, ami egy személyre szabott hírfolyamot adhat, melyben a nagyobb médiumok híreitől kezdve az ismeretlenebb blogokig mindenféle tartalom megtalálható lenne a felhasználó igényeire szabva, ehhez pedig a gépi tanulást hívják segítségük.

Ezzel gyakorlatilag a TikTok mintáját követik a tartalmak megjelenítését tekintve, és a The Verge beszámolója szerint odafigyelnek majd arra is, hogy kiszűrjék a hamis híreket. Változatos forrásokból dolgoznak majd függetlenül az emberek világnézetétől, ráadásul az alkalmazás elvileg mérni fogja, hogy egy adott témára mennyi időt szántunk és egy könnyen emészthető formában kapuk majd meg ezeket.

Lévén, hogy egy közösségi platformot alkotnak, a gyors interakciók lehetőségét is megteremtik, így tehát megszokott módon itt is hozzászólhatunk majd a bejegyzésekhez, privát üzeneteket is válthatunk egymással, de akár a más felhasználók által közzétett cikkekből is válogathatunk a későbbiek során.

Bár kétség sem férhet ahhoz, hogy egy ilyen alkalmazásnak meglenne a haszna, sajnos a múltban már több hasonló projekt is rosszul sült el, így például a Google Reader, ugyanakkor az Artifact egy kellemes felhasználói élménnyel még elég sokra viheti, ha minden a tervek szerint alakul.

Akik kíváncsiak és az elsők között próbálnák ki, mit is tud az app, azok ezen a linken tudnak feliratkozni arra a meghívóra, ami a béta-verzió használatához szükséges.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram