2023.01.23.TomiSpark

Jön az Instagram csendes üzemmódja

Quiet Mode nevű lehetőséggel bővül az képmegosztó időgazdálkodási eszköztára. A funkció célja, hogy csökkentse a felhasználók szorongását az alkalmazásból való kilépéssel kapcsolatban néhány egyszerű beállítás által.

Egy maroknyi más képernyőidő-kezelési eszköz mellé érkezik a Csendes Mód, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy nyomon kövessék a felhasználói tevékenységüket, valamint emlékeztetőt küldjenek maguknak arra vonatkozólag, hogy ideje szünetet tartani az applikáció használatában.

Mivel sokan ráfüggenek ezekre a közösségi oldalakra, így az Instagram részéről igyekeznek minél többet tenni annak érdekében, hogy platformjuk a lehető legbiztonságosabb legyen és ne váljon a szabályozó hatóságok és a jogalkotók célpontjává.

Az újdonság bevezetése is ennek köszönhető, ami elnémítja a bejövő értesítéseket, automatikusan jelzi az üzenetek küldőinek, hogy nem vagyunk elérhetők egy darabig, a tizenéves felhasználókat pedig felszólítja a funkció bekapcsolására, ha késő este használják az alkalmazást.

A Techcrunch cikke szerint ez az újítás amellett, hogy megakadályozhatja az alkalmazás túlzott használatát, valójában akkor is segíthet, amikor mások elvárják, hogy elérhető legyünk. A funkciót először az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be.

Az Instagram fejlesztői azokra is gondoltak, akik esetleg attól félnek, a Csendes Mód használata során lemaradnak valamiről, így amikor inaktiválják, az alkalmazás egy összefoglalót küld nekünk arról, mi történt, amíg távol voltunk az Instától.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram