2021.12.28.TomiSpark

Jön az egér, amin akár játékokat is tárolhatunk

Legalábbis ezt ígéri az XPG koncepciója, melyről nemrégiben rántották le a leplet. A cég egy olyan eszközt képzelt el, amely az alapvető funkciója mellett egy nagy kapacitású tárolóként is működhet majd.

A gaming egerekből már számtalan verzió létezik, az árát tekintve pedig a nagyon olcsótól kezdve a méregdrágáig, mindenféle megtalálható a piacon. Ezek mellett elég menőn hangzik a beépített SSD-vel rendelkező termék ötlete, ám hasonlók már jó ideje léteznek.

Korábban ugyanis létrehoztak olyan egereket, melyek egy pendrive helyett is nagyszerű alternatívának bizonyultak, főként a beállítások könnyebb átvitele érdekében, ám az XPG cucca ennél is magasabbra tenné a lécet.

Az egyelőre csak koncepcióként létező termék a Vault Gaming Mouse nevet kapta és bár sok részletet nem árultak el a sajtóközleményben róla, annyit igen, hogy 1 TB méretű játékkönyvtárat is képes lesz eltárolni. További információk voltak még, hogy USB-C-vel csatlakozik, a maximális adatátviteli sebessége pedig durván 1 GB/s lehet.

Forrás: XPG

A gyártó a CES-en , vagyis a Las Vegasban tartott Szórakoztató Elektronikai Kiállításon szeretné bemutatni az embereknek a Vaultot, melyről azt ígérik, hogy a letöltött játékokat könnyedén hordozhatjuk a számítógépek között, továbbá a digitális boltokból letöltött játékok adatállományának biztonsági mentését is garantálnák annak a szoftvernek köszönhetően, melyen gőzerővel dolgoznak a fejlesztők.

A The Verge beszámolója szerint a cég CES standján jóval többet megtudhatunk majd róla, mivel egyelőre még nem minden tiszta ezzel kapcsolatban. Nem lehet tudni, hogy milyen más tárolási szintek állnak rendelkezésre, bővíthető lesz-e, valamint az sem világos, milyen érzékelőt fog használni.

Az ötlet persze izgalmas és az egyik legérdekesebb újdonsága lehet a következő esztendőnek, amennyiben tényleg komolyan gondolják ennek a fejlesztését.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram