2022.05.08.TomiSpark

Jön a TikTok saját partner programja

A Google mintáját követve érkezik hamarosan a Pulse nevű program, mely a reklámok bevételeiből ad pénzt a tartalomgyártóknak.

A rövid videókra szakosodott TikTok továbbra is népszerű, a felhasználók száma pedig folyamatosan növekszik. Ennek ellenére egészen idáig nem volt igazán jó lehetősége a videók készítőinek bevételt szerezni a munkásságukból.

A ByteDance ezt ellensúlyozván indítja el a TikTok Pulse programot, mely egy új monetizációs lehetőség lesz a tartalomgyártók számára. Ennek keretein belül a legmagasabb nézettséget elérő videók 4% százalékával fog dolgozni a rendszer, annak érdekében, hogy a hirdetők minél hatékonyabban érjék el az embereket.

A vállalat bejelentése alapján természetesen itt is csak saját tartalommal lehet majd érvényesülni, első körben pedig 12 kategóriára vonatkozik mindez. Többek között a háziállatok, a játék, a közlekedés, a sport, a divat és a főzés is beletartozik ebbe, minőségi videókat pedig tényleg megéri majd gyártani, mivel a bevételek 50%-a kerül a céghez, míg a maradék a tartalomgyártók zsebébe vándorolhat a jövőben.

Ennek persze meglesz majd az ára, nem kaphat pénzt mindenki, aki videókat tölt fel, a saját gyártás mellett szintén fontos, hogy legalább 100 ezer feliratkozóval rendelkezzen az adott csatorna, ahhoz, hogy a legjobbak közé sorolja majd a rendszer. Jelenleg ez csak az Egyesült Államokban élők számára elérhető, de idővel globálisan is megjelenik majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram