2023.07.12.TomiSpark

Jön a mesterséges intelligenciával alkotott Biblia

Különleges módon szeretné modernizálni a Szentírást egy csapat, amelyik a Kickstarteren gyűjt éppen pénzt a projekthez. Az alkotók szerint jelenleg nincs igazán jól illusztrált alkalmazás a Bibliára, ezért nekiálltak az általuk csak AI Bible névvel ellátott applikáció elkészítésének.

A közösségi finanszírozásra létrehozott platformokon sok meglepő projekt üti fel a fejét, ám az AI Bible mindenképp kiemelkedik ezek közül, mivel a mesterséges intelligencia felhasználásával kezdtek el látványos illusztrációkat készíteni a Bibliában található versekhez és történetekhez. Ebből a Kickstarteren található leírás alapján már közel 10 ezer el is készült és fokozatosan haladnak, ám némi segítségre lenne szükségük.

Fotók: Kickstarter

Ez pénzben kifejezve minimum 50 ezer dollárt jelent, amiből mostanáig 14 ezret sikerült összegyűjteniük, a célösszeget pedig még szűk egy hónapjuk van elérni az oldalon. Ehhez a megszokott módon különböző csomagokat hoztak létre, a bemutatkozó részben pedig kifejtették, hogy főként az alkalmazásfejlesztésre költenének, de szeretnének egy nagyobb csapattal dolgozni a vizuális illusztrációk elkészítéséhez, nem beszélve az adókról és a különböző jogdíjakról, így a befolyó bevétel egy részét erre fordítanák.

A felfrissített Bibliára elviekben azért van szükség, mert így véleményük szerint a felhasználók teljesebb képet kaphatnak, ezáltal jobban megértve a benne foglaltakat, amiben többek között a mozgóképek is segíthetnek. Ezek a szövegekre koppintva indulnak el, de a videók mellett az a tervük, hogy minden fejezet tartalmazzon legalább két képet különböző művészeti stílusokban, ami viszont stílusonként 2500 képet jelentene, szóval még sok munka várhat rájuk.

A projekt gazdái egyébként bizakodók, mivel állításuk szerint az eddig elkészült vizuális anyagokat egy Instagram-profilra is feltöltötték, ahol majdnem három hónap alatt már 120 ezernél is több követőre tettek szert. Az alapokat egyébként Sam Cooper és Austin Marshall tették le, akik különböző készségekkel rendelkeznek. Cooper alkalmazás tervező, kódoló és a technikai fejlesztő csapat vezetője, míg Marshall a videószerkesztés, képszerkesztés és a közösségi média marketing területén szerzett eddig komoly tapasztalatokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram