2023.02.02.TomiSpark

Jön a ChatGPT fizetős verziója

Óriási érdeklődés mutatkozik az OpenAI szolgáltatása iránt, amelyik az általunk megadott instrukciók alapján ír nekünk szöveget, cikkeket a weboldalakra, és hasonlókat. Hibái persze még vannak a mesterséges intelligenciának, de az eredmények még így is sokakat lenyűgöznek. A cégbe azóta már jelentős befektetést is eszközöltek, most pedig tettek még egy lépést annak irányába, hogy nyereséges legyen a vállalkozásuk.

Jött a ChatGPT és gyakorlatilag felborított mindent. Talán ezzel az egy mondattal lehetne a legjobban összefoglalni az elmúlt hetek eseményeit, mivel hatalmas felhajtás alakult ki a szóban forgó AI- szolgáltatás iránt, ami képes helyettünk szöveget írni, beszélgetéseket folytat le, de akár kódok elemzésére is képes amennyiben megadjuk neki hozzá a megfelelő paramétereket. Ehhez már csak extra, hogy a munkafolyamatok során önmagát fejleszti, így még nagyobb értéket képvisel.

A kirobbanó népszerűségnek két oka is lehet, hiszen egyrészt ingyenes a szolgáltatás, másrészt a képalkotó mesterséges intelligencia után a Google nemrégiben egy általuk fejlesztett zenei AI-ról is beszámolt, szóval jelenleg elég sokan foglalkoznak ilyesmivel.

A ChatGPT sikere ráadásul akkora lett, hogy nemrégiben a Microsoft, amely már korábban is befektetője volt a fejlesztésekért felelős OpenAI-nak, kibővíti partneri megállapodását egy minden eddiginél nagyobb, több millió dolláros befektetéssel, a szolgáltatást pedig az Office-csomag részévé tehetik, valamint a Bing néven futó keresőbe is beépíthetik.

Kép: OpenAI

A hír hallatán a Google is lépett egyet, mivel a keresőóriás úgy határozott, saját chatbot fejlesztésébe kezd, valamint a pletykák szerint a volt alapítók, Sergey Brint és Larry Page véleményét is kikérték ebben a témakörben.

Mivel a ChatGPT egyre több felhasználóval rendelkezik, időnként olyan hírek is megjelentek, hogy fizetőssé tehetik a használatát, ami most részben beigazolódik, de valójában az ingyenes verzió sem tűnik el. Utóbbi megmarad olyannak, amilyen eddig is volt, míg az előfizetés által a felhasználók az újdonságokat elsőként próbálhatják ki, túlterheltség esetén sem kell majd várakozniuk és a válaszidő is gyorsabb lehet számukra.

A Gizmodo hírei alapján valószínűleg havi 20 dollárért kínálhatják majd ezt a csomagot kezdésképp az Egyesült Államokban, de a tervek szerint ez globálisan mindenki számára elérhető lesz majd a közeljövőben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram