2023.05.05.TomiSpark

Jöhetnek a TikTok mesterséges intelligencia által generált profilképei

Állítólag már tesztelés alatt van a dolog, ami a jövőben a fizetős szolgáltatáshoz kapcsolódhat a napokban megjelent hírek szerint.

Egyre több dologra próbálják meg alkalmazni a mesterséges intelligenciákat, a felhajtás pedig nagyobb körülötte, mint korábban bármikor. Azok után, hogy a Microsoft és a Google is nagy erőkkel dolgozik az MI-technológiák csiszolásán, természetesen a közösségi platformok sem szeretnének kimaradni a jóból és adnának ezáltal valami pluszt meglévő, vagy jövőbeli felhasználóiknak.

A TikTok tulajdonosa a ByteDance is lépett ebben az ügyben, ugyanis a héten kiszivárgott információk szerint akár arra is lehetőségünk lesz, hogy a mesterséges intelligencia készítse el profilképeinket, ami azért lássuk be, még mindig meghatározónak számít. Ennek tényét azóta már a cég szóvivője is megerősítette.

Zachary Kizer ugyanis a sajtóorgánumok megkeresésére annyit közölt, hogy a funkción valóban dolgoznak a háttérben, de az még egyelőre tesztelési fázis alatt van, azt pedig leszögezte, hogy a platformjuk továbbra is biztonságos marad. Utóbbi fontos, mert valószínűleg sokakban felmerült, hogy ezáltal majd kevésbé lesz az a TikTok, amely elvileg ezáltal kreativitásra ösztönöz és gazdagabbá tenné az úgynevezett TikTok-élményt.

A funkció lényege egyébként annyi lenne, hogy legalább három, maximum tíz fényképet kell feltölteni magunkról, a rendszer pedig ebből generál majd egy avatarképet különböző stílusokban, amelyekből majd kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Gyakorlatilag így a saját arcunk digitális változatát kapjuk meg, ami személyes és egyedi lesz. Ehhez némi pluszt jelent, hogy a TikTok mellett elvileg ezeket nyugodtan felhasználhatjuk másutt is az interneten.

Mivel extrának számító tartalomról van szó, nem elképzelhetetlen, hogy ez akár a fizetős verzió egyik funkciója lehet, amelyről több portál is beszámolt, de ezt a TikTok részéről továbbra sem erősítették meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram