2024.04.02.TomiSpark

Jöhet a párhuzamos letöltés Androidon

Ha több alkalmazást töltöttünk volna le egyszerre, akkor azok egymás után töltődtek le és települtek fel mobileszközünkre. Ez megváltozhat a TheSPAndroid nevű portál cikke szerint.

Ha androidos telefont vagy tabletet vásároltunk, akkor még mindig a Play Áruház a legmegbízhatóbb hely, ahonnan a nekünk tetsző alkalmazásokat letölthetjük és telepíthetjük az eszközünkre. Tökéletesnek azonban nem nevezhető ez sem, hiszen az egyik legtöbbet arra panaszkodtak a felhasználók az évek során, hogy nem lehet több applikációt egyidejűleg letölteni.

Mint azt a fentebb már megnevezett weboldalon írták, Reddit-en számos régi bejegyzés és képernyőfotó található a 3-4 évvel ezelőtti Play Áruház felületéről, melyeken a párhuzamos letöltés funkciója látható. Ebből viszont azóta sem lett semmi, ám a portál szerint a Google végre ténylegesen dolgozik azon, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az egyik legkeresettebb funkciót.

Fotó: TheSPAndroid

Mint azt felfedezték, a Play Store 40.0.13-as verziójánál újra kísérleteznek a párhuzamos letöltésekkel, ennek örömére pedig megnézték, tényleg működik-e. Kiderült, hogy igen, a funkciót pedig nagyon hasznosnak találták, de annak korlátaira is rájöttek. Nem feltétlenül működik például az alkalmazásfrissítések esetében, ami az Alkalmazások és eszközök kezelése résznél található. Ha például több frissítés is elérhető, akkor az Összes frissítése és a Frissítés gombok megnyomása sem indítja el a telepítést párhuzamosan.

Szintén problémásnak tűnt egyelőre, hogy alapértelmezés szerint csak két alkalmazás tölthető le egyszerre, igaz a tesztelő képes volt átírni az egyidejű letöltési korlátot 2-ről 5-re, így valamennyivel növelhető volt a párhuzamosan letölthető appok száma. Fontos viszont megjegyezni, hogy mindössze erre a két problémára bukkantak rá, minden más rendben volt, illetőleg a letöltési korlát is könnyen lehet, csak a tesztfázisra lett beállítva.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram